Huvudrollen har istället gått till torskenoch tillsammans medcitronsmaken blev det riktigt lyckat. Strimla baconetoch strö det över fisken tillsammans med det rivna citronskalet
Lägg fisken i formen och pressa lite citron över fisken. Pressad citron. En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket
ex sardeller om man gillar det, eller bacon som knaperstekts först. Vi åt potatismos smaksatt medcitron till vår fiskmiddag och det kan vi varmt rekommendera
Pressa ner juicen från citronen. Krydda med salt och peppar. Mixa ärterna med stavmixer till en puré. Späd eventuellt med lite vatten, smaka av med salt och peppar
Blanda smetana, citronskal, citronsaft, honung, salt och peppar, och servera till fisken. Skala och dela jordärtskockor och morötter på längden, och lägg dem i en ugnsform med lite rapsolja i botten
Det var egentligen tänkt att jag skulle ha lite bacon till rätten men det har ”någon” ätit upp, så det blev torskmed lite kryddstark chorizo istället och det gick riktigt bra
Rör samman crème fraiche, majonnäs, skal och saft från citron, vitlök och ost och häll över fisken. Just denna fiskgratängen laborerades det lite med, det fanns nämligen ett paket bacon i kylen som bad om att få användas och i grönsakslådan låg det lite ruccola och såg ensam ut, så de båda åkte ner i formen
Häll i grädden och droppa över citronsaften. saften från ½ citron. Jag stekte torskryggmed vitvinssås och gjorde blomkålsmos till mig och kokt delikatesspotatis till de andra
Blanda ner bacon, ost, dill och det rivna citronskalet i moset. Strimla baconoch knaperstek den. Torskrygg är jättegott och tillsammans med västerbottenost och vitt vin blir det en riktig kalasmiddag