Skär laxen och torsken i mindre bitar. Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinäger och svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk och grönsaker
Vispa ihop fonden med crème fraiche, vispgrädde och vittvin och låt det hela koka upp. 2 –3 torskryggsfiléer. 12 bitar fryst laxfilé, tinad. 11/2 dl vittvin. 1Lägg tillbaka fänkål i fonden tillsammans med fisk och räkor och låt puttra på svag värme i 10 minuter eller tills torsken är genomkokt och laxen fortfarande har en rå kärna
När jag växte upp var lax lyxmat och abborre och torsk något man åt till vardags. (Vittvin). Lax. en smord ugnsform, stänk över lite vittvin och citron
Det går också utmärkt att använda sig av annan fisk om man vill, exempelvis torsk eller rödspätta. Häll på vatten, vin (matlagningsvin fungerar utmärkt) och grädde och låt alltsammans koka upp
Bland annat erbjöds hälleflundra, stenbit, lax, tonfisk och torsk. Häll på vinet och strö över peppar. Till lördagens luncher valdes så en bit torskrygg samt en hel slätvar
rödtunga, lax, torsk). Den vinner mycket i smak då. 2 dl torrt vittvin. 1 pressad vitlöksklyfta. Pressa ner vitök, saffran och häll på vittvin och låt koka ytterligare 15 min. 2 dl torrt vittvin