Kvällens middag var torsk i ugn, en gammal klassiker som uppdateras lite. Andra dagen på vår temavecka, klicka här för att läsa om veckans tema, som alltså är husman
Husman. För att tallriken ska nå riktiga höjder så tycker jag att grönsakerna ska vara ekologiska, torsken vara av fin kvalité och stuvningen ska självklart innehålla vispgrädde
Torsk i ugn. Sen gillar jag "fredagsmat" och lägger gärna lite extra pengar på god mat, Jimmy däremot är en riktig husmanskille, så han kommer att gilla den här veckan
Vilken vit fisk som helst ska gå bra meddelar Leif, vi körde med torsk och det funkade fint. Senaste middagen herr Mårtensson lagade till från boken tänkte vi bjuda er på här i dag, en klassisk husman som har fått en liten "Make-Over" och fått se sin huvudingrediens utbytt
Istället för torsk så var det lax i och en smak av citron. Fisk , Husman ca 400 gr laxfilé. För några år sedan hittade vi att det fanns ett godare alternativ till fiskpinnar, nämligen citronbitar
kokt torsk,potatis,äggsås och morötter. Sill och potatis,ägg och husmans till lunch. Använde mig av tinat torskblock som fick skjuda i en gryta med mycke vatten som först fått ett uppkok med salt,kryddpeppar,lagerblad,en gul lök och morot