Här om dagen serverade jag till middag i klartext en god getostöverbakadtorsk, ett ljuvligt potatisstomp smaksatt med äkta smör, serverat med en fräsch och fyllig avokadosallad med fänkål, pistaschnötter, gurka & ruccola
* Soppa (skär torsk och/eller lax i mindre bitar och lägg ner i fonden. * Fiskgratäng (skär torskfileer i mindre bitar, häll över fonden och ställ in i ugnen ca 20 minuter) ca 20 minuter
men hade jag haft lite getost hemma hade jag nog provat med det. Uppäckte att fryst torskrygg är en riktig höjdare, stek gärna på den i pannan med smör och låt den baka sakta i ugnen tills den blir klar, blir fint fint
Gör gärna en sallad till, min sallad innehöll blandsallad, valnötter, getost, tomater, oliver, rostade pinjenötter, soltorkade tomater, oljan från tomaterna och balsamvinäger
kravmärkt torsk). Under resten av veckan kan man variera tomatsoppa med ruccolaolja/getost/krutonger, samt testa pulled beef med tortillas och guacamole och har även en till måltid med fisk att äta av
I matväg var september en produktiv månad och jag bjöd på majssoppa, hasselnötspanerad torsk, turbogrönsaksrätt, fläskpannkaka med äppelringar och rostad pumpasoppa med brynt smör
Tina ett paket torsk och två laxfiléer. 2 dl gröna frysta ärtor, 1 vitlöksklyfta, 1/2 påse pinjrenötter som rostas lätt, god och smakrik olivolja och lite getost om du önskar
Torsk med getost. Bredvid en perfekt tillagad torskfilét åt jag tunna ugnsbakade blad av blå potatis och morot, en smakrik avokadosallad med pistasch och fänkål, och spänstigt ångkokade haricot verts
Emma njöt i fulla drag av sin torsk med kikärtor, purjolök, inlagd citron och rökt fisksås. Den kom serverad med coppaskinka, machésallat, salta mandlar, oliver och mjuk getost
Skreitorsk Ninon med champagne, friterat fiskskinn, lantostbakad potatis, ärtpuré & rökt fläskHusmor Lisa är med i Norskt Sjömansråds tävling för att skapa Sveriges bästa skrei-recept