Torrt vetebröd recept

Göteborskt Vetebröd (Bullar)

Göteborskt Vetebröd (Bullar)

Värm mjölken till ca +37 grader och häll i degbunken, smula ner jästen och rör till allt är löst. Arbeta in knappt 1/3 av mjölet
Torrt med gott – Råghalva med surdeg

Torrt med gott – Råghalva med surdeg

Bara för att jag inte uppdaterat med något nytt rågbrödrecept på en lång tid betyder det inte jag favoriserar vetebröd och helt ignorerar rågbröd
Vetebröd med chokladfyllning

Vetebröd med chokladfyllning

Jag gjorde degen som vanligt vetebröd men provade att ha smör, vaniljsocker, kakao och chokladknappar i som fyllning
Fattiga riddare på vetebröd

Fattiga riddare på vetebröd

8 skivor torrtvetebröd. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda sockret med kanelen (och ingefäran). Vänd bröden i äggblandningen och låt dem
Så gör du skorpor av torra bullar

Så gör du skorpor av torra bullar

Lika gott som ett vetebröd är när det är nybakat, lika trist är det dagarna därpå. Fick du kanelbullar över efter kanelbullens dag
Brioche – franskt vetebröd

Brioche – franskt vetebröd

Smula ner jästen i en degbunke, häll på den kalla mjölken och lös upp jästen. Rör ner äggen, de torra ingredienserna och det mjuka smöret i klickar
Fullkornsfrallor med teff (glutenfritt, mjölkfritt, vegan)

Fullkornsfrallor med teff (glutenfritt, mjölkfritt, vegan)

Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. Ett nytt favoritbröd. Det går faktiskt inte att tro att de här saftiga och smakrika frallorna är helt glutenfria (utan mjölmixer såklart och vetefria)
Fattiga riddare, en gammal klassiker

Fattiga riddare, en gammal klassiker

Mamma bakade mycket vetebröd och ibland hände det att några bitar från en vetelängd blev liggande kvar i brödlådan och blev lite torra
Mitt första bröd!

Mitt första bröd!

Nybakat vetebröd. Efter den mycket givande brödkursen hos Magnus Johansson har jag provat att baka mitt första bröd när jag faktiskt vet vad jag gör och eftersträvar, tror jag i alla fall
Fattiga riddare

Fattiga riddare

Bröd, skuret i skivor – gärna baguette eller annat vitt bröd (vetebröd går också bra) – och självklart kan du använda glutenfritt bröd
Bullar med mandelmassa och vaniljkräm

Bullar med mandelmassa och vaniljkräm

1 påse Bagarens Jästmix Vetebröd. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång
Semmelcupcakes

Semmelcupcakes

Det blir lite lagom stora semlor och med muffinbotten istället för vetebröd. För ett år sen så testade jag att göra semmelcupcakes