Det är många runt vår jord som verkligen gillar bacon och även jag sällar mig till denna skara. Då jag har en stark kan-själv-drift så är man ju tvungen att prova om man även kan göra bacon själv
4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltatbacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Hetta upp en stor gryta och stek bacon/pancettastrimlor tills krispiga. Häll bacon- och grönsaksstrimlet i en skål och sätt åt sidan och bryn köttbitarna med socker i lite olivolja tills brynta på alla sidor
2 450 g delikatesspotatis 1/2 förp salladsärtor (à 150 g) Timjan- och senapscrème 1 dl crème fraiche 1 msk senap 1 tsk timjan salt peppar 1/2 ask persilja (à 20 g) 1 ask solrosskott (à 100 g) Torsk ca 250 g rimmad torskfilé 4 skivor torrsaltatbacon 1 tsk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
2ca 300 g torsk salt och peppar140 g torrsaltatbacon 1 msk smör 400 g potatisgnocchi 1/2 förp salladsärter (à 150 g)1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 tsk timjan 1/2 kruka persiljaSätt på en kastrull med vatten till potatisgnocchin. Krydda dem med peppar och linda 3 skivor bacon runt varje filé. 140 g torrsaltatbacon
Jag knaperstekte torrsaltatbacon och lade ovanpå, som en liten smakfull dekoration. Jag tänkte dock testa om kalops blir bättre med bacon och svaret blir att jo, det blev faktiskt riktigt gott
I en stor gjutjärnsgryta med lite smör fräser du ett paket bacon (Icas torrsaltade och alspånsrökta är jättebra och värt varenda krona) skuret ganska grovt tills det släpper en del fett
Skär bacon i små stavar/bitar. Linda baconbitar och vitlök tillsammans i salviablad. ca 1- 1,5 kg skinkstek1 paket bacon, jag har valt torrsaltat, bacon som inte "släpper" av för mycket vatten. Jag tog dubbla baconskivor och skar de i bitar ca 1 cm breda. 1 paket bacon