Torrjäst surdeg recept

Morotsbröd på surdeg

Morotsbröd på surdeg

Jag gör självklart mitt morotsbröd på surdeg. Även om jag oftast gör mina bröd på surdeg, så kan du givetvis baka ditt bröd på vanlig jäst och ändå få ett väldigt gott bröd
Valnötsbröd med surdeg

Valnötsbröd med surdeg

250 g vetesurdeg. Blanda samtliga ingredienser utom saltet och nötterna. Arbeta i maskin i tio minuter eller för hand i 20 minuter
Rågbröd med surdeg

Rågbröd med surdeg

Blanda det torra ingredienserna med torrjästen (c. Häll i surdegen när du känner att vattnet är svalare än fingervarmt
Baguette med surdeg

Baguette med surdeg

Blanda vatten, surdeg, jäst och socker i en degskål. 50 g vetesurdeg. Blanda därefter i 850 g av vetemjölet och kör ett par minuter med degkrok
Easy bread recipe ~ Enkelt brödrecept

Easy bread recipe ~ Enkelt brödrecept

Det är inte så svårt att lyckas med bröd, alltså jästbröd för surdeg är en annan historia. Men detta bröd blir som surdegsbröd, gudomligt knaprig skorpa och stora håll i inkråmet
Svensk Kubb

Svensk Kubb

1 - 1 1/2 tsk torrjäst. 4 dl ljust lantbrödsmjöl (med surdeg). Häll ner jästen så att den hamnar längs bakskålens kant eller i ett hörn av bakskålen eller enligt bakmaskinens bruksanvisning
Ciabatta

Ciabatta

Lite som en ”fuskvariant” på surdeg. 0,5 tsk torrjäst eller en liten bit färsk jäst. 2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst + 3 msk ljummen mjölk (vatten funkar också bra). 0,5 tsk torrjäst eller en liten bit färsk jäst. 2 tsk torrjäst eller 25 g färsk jäst + 3 msk ljummen mjölk (vatten funkar också bra)
Jag kan! - Baka Pain de Martins semlor

Jag kan! - Baka Pain de Martins semlor

Surdeg skulle vara lite spännande, men den enda gången jag försökte så blev det en total flopp. Jag fick nog inte min surdeg startad på rätt sätt
Chokladbaghrir- Veganska nordafrikanska pannkakor

Chokladbaghrir- Veganska nordafrikanska pannkakor

Efter jäsningen ser smeten ut som surdeg och det har bildats bubblor på ytan. Ca 20 st pannkakor 6 dl vatten 3 dl mannagryn 1 dl vetemjöl 3 msk kakao 1 tsk torrjäst 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 0,5 dl socker 0,5 tsk salt Gör såhär. 1 tsk torrjäst
Enkelt surdegsbröd

Enkelt surdegsbröd

Surdeg. Blanda surdegen med smulad jäst, vatten, salt, honung och olja. Surdeg. Blanda alla ingredienser till surdegen och låt stå täckt me lock eller platsfilm på varm plats i 2 dygn. 2 tsk torrjäst
Knäckebröd

Knäckebröd

ganska lös surdeg av rågmjöl. torrjäst eller 50 g färskjäst. dag 1. Blanda ingredienserna i en bunke, täck med plastfolie och låt vila på köksbänken till nästa dag (cirka 24 timmar)
Campingbröd (Askrikelimpa)

Campingbröd (Askrikelimpa)

Den torkade surdegen hjälper till att hålla brödet mögelfritt och saftigt. Flingsalt och rosmarin gör smaken lite mer spännande men kan uteslutas, även surdegspulvret kan uteslutas