Torrjäst ciabatta recept

Ciabatta

Ciabatta

Ciabatta är ett italienskt bröd som trots sin mycket neutrala smak är helt fantastiskt. Ordet ”ciabatta” betyder ”toffel” på italienska därav deras lite klumpiga form
Ciabatta

Ciabatta

Nygräddade små ciabatta bröd / Fresh out of the oven. Ciabatta för bakmaskin. Jag sprayade mina bröd med vatten två gånger under gräddningen för att få den där härliga skorpan ciabatta bröd är kända för

Ciabatta

Kan man göra annat än älska välbakade ciabattabröd med segt härligt skal och mjukt innanmäte med stora lufthål
17. mai med Ciabatta over natta

17. mai med Ciabatta over natta

Jag kallar det på norska för Ciabatta over natta, för att allt är roligast när det rimmar. Ciabatta over natta
Ett härligt bröd med vitlök och örter

Ett härligt bröd med vitlök och örter

En del av degen bakade jag ut till vridna portionsbröd och en del till något som ska likna ciabatta. 1 påse (12 g) torrjäst. Blanda torrjästen med 2 dl av mjölet. Hela degen räcker till 10 ciabattaliknande bröd eller till ca 14 vridna bröd. Jag gjorde hälften av varje, alltså 5 ciabatta och 7 vridna bröd. 1 påse (12 g) torrjäst

Ciabatta

Rör ihop vatten och jäst (vanlig, inte torrjäst) och täck med plastfolie. Portioner. 6 bröd. Tid. 40 plus jäsning
Paul Hollywoods Ciabatta

Paul Hollywoods Ciabatta

Forma ciabattan genom att dra tills du får lämplig form (var varsam med degen. 400 g vetemjöl special7 g torrjäst300 ml vatten30 ml olivolja7 g saltmannagryn1. 7 g torrjäst
Rågbröd på grönt te

Rågbröd på grönt te

Istället för att använda jäst använder jag ciabatta-mix med torrjäst. Ciabatta-mix innehåller surdegsmjöl som ger brödet extra smak

Ciabatta

40 plus jäsningDag 12 dl kallt vatten1/2 tsk jäst, ca 5 gram3 1/2 dl vetemjölRör ihop vatten och jäst (vanlig, inte torrjäst) och täck med plastfolie