Servera med honungsgriljerade revben. 1 kg Scan Piggham Tjocka Revben. Sätt ugnen på 175°C. Gnid först in ribsen med citronskal, saft och vitlök och sedan med timjan, salt och peppar
En extra bonus med den här rätten är att allt går göra dagen innan gästerna kommer eller tidigare samma dag och sedan bara värma på revben och ställa fram tillbehören
Salta, peppra och tillsätt eventuellt lite torkade örter. Ni måste laga dessa revbenen. Revben. Revbenen. Hemligheten med att få riktigt möra revben är att förkoka dem i timmar innan de glaseras
Revben. Jag kokar alltid revbenen först, innan jag steker dem i ugnen eller grillar dem. Sen så lägger jag revbenen på ett ugnsgaller, med en plåtunder 200 gr i ca 40-60 men man får göra ett kik dåoch då för att se om de är färdiga
Toppat med torkade tranbär o persilja så blir det till rena festsalladen. Ikväll blev det tjocka revben på Familjen Bergmans meny när lilla Lina anlände hemma igen
Tjock knäckta revben är en styckningsdetalj som vi gärna köper hem från slaktaren. Släng ihop marinaden, smaka av och smörj in de avrunna och nu svala revbenen
Nog pratat om dopp-i-grytan, nu ska ni få recept på möra revben. Vill ni få till möra och saftiga revben till julbordet så kan ni testa att tillaga dem i en lergryta
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
½ dl soltorkade tomater, strimlade. Fördela oliver, soltorkade tomater och basilika i pajskalet. Fördela oliver, soltorkade tomater och basilika i pajskalet
Lägg revbensspjällen i en stor kastrull. Häll av och ta upp revbensspjällen. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Om du har tillgång till vildsvinsrevben, tveka inte att laga dem till jul. Lite tunnare och köttigare än revbenen från tama grisar, men det är faktiskt lika enkelt att fixa i ugnen
I mitt recept har jag gjort min egen lyx-variant med extra smak från grunden med torkade örter, en gnutta färskost på slutet och sen toppade jag soppan med riven parmesan