Torkade cannelloni recept

Svampfyllda cannelloni

Svampfyllda cannelloni

Ett annat alternativ är även att använda färdiga cannelloni rör för att få det snyggare, men jag tror då att man måste utöka gräddningstiden och lägga till mer vätska
Cannelloni med tre sorters ost

Cannelloni med tre sorters ost

Dessa mycket smarriga cannelloni, fyllda med tre sorters ost, käkade vi för ett tag sedan. Vi käkade våra cannellonis med rivna morötter, pizzasallad och squashröra (se recept här och här)
Cannelloni med morötter, champinjoner och keso

Cannelloni med morötter, champinjoner och keso

Hemmagjord cannelloni faller under kategorin helgmat här hos oss. Originalreceptet på dessa ljuvliga cannelloni, fyllda med morötter, champinjoner och keso, kommer från Hemmets Journals matkalender (2014)
Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni med ricotta och spenat

Cannelloni con ricotta e spinaci ca 3-4 portioner (tjejportioner) 12-14 cannelonirör (ca ½ paket) Fyllning 250 g fryst hackad spenat 250 g ricottaost 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk torkad basilika (efter smak) salt och peppar Sås 25 g margarin 2-3 msk vetemjöl 5 dl mellanmjölk 50 g riven hårdost (gärna parmesan) + lite till gratinering Sätt ugnen på 200°C Tina spenaten Skala, strimla och stek löken Pressa i vitlöken och låt den steka med Blanda ricottan med löksteket och spenaten, smaka av med salt, peppar och basilika Smält margarinet, rör ut mjölet och låt det fräsa runt lite Tillsätt mjölken och låt koka upp så såsen tjocknar Tillsätt osten och rör tills den smälter Fyll cannellonirören (enklast med en spritspåse med stor tyll/utan tyll eller en plastpåse med avlippt hörn) Häll lite av såsen i botten på en ugnsfast form Lägg cannellonirören i formen och täck med sås, strö över lite riven ost Grädda mitt i ugnen enligt anvisning på cannelloniförpackningen (20-30 min beroende på sort)
Vegetarisk cannelloni

Vegetarisk cannelloni

Använder du torkadecannellonirör är det enklast att spritsa fyllningen i rören. Blanda i en bunke ricotta, minikeso, salladslök, paprika, selleri, spansk peppar, soltorkade tomater, vitlök och salt
Cannelloni

Cannelloni

Fyll cannellonirören med köttfärs och lägg dem i ungsformen. 15-20 cannellonirör. Sätt ugnen på 200 grader
Cannelloni med spenatfyllning och kyckling

Cannelloni med spenatfyllning och kyckling

Skär sedan upp i strimlor och lägg på cannellonirullarna vid servering. Förbered en eller två ugnssäkra formar som rymmer alla cannellonirören
Cannelloni med Färskost & Spenat

Cannelloni med Färskost & Spenat

Om jag använder färska behöver de ju inte förkokas, men vanliga torkade funkar faktiskt också men då måste man först koka dem lite mjuka
Cannelloni med kyckling och spenat

Cannelloni med kyckling och spenat

Hursomhelst, jag fortsätter att drömma genom att laga kycklingcannelloni och detta stod på menyn igår
Cannelloni con pollo

Cannelloni con pollo

Blanda tärnad kycklingfilé, soltorkade tomater, ricotta, crème fraiche, malen muskotnöt, parmesanost, salt och svartpeppar till en fyllning
Cannelloni

Cannelloni

Skär auberginen i tärningar, 1x1 cm. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs aubergine, lök och vitlök i en stekpanna med olja tills det mjuknar