Ett annat alternativ är även att använda färdiga cannelloni rör för att få det snyggare, men jag tror då att man måste utöka gräddningstiden och lägga till mer vätska
Dessa mycket smarriga cannelloni, fyllda med tre sorters ost, käkade vi för ett tag sedan. Vi käkade våra cannellonis med rivna morötter, pizzasallad och squashröra (se recept här och här)
Hemmagjord cannelloni faller under kategorin helgmat här hos oss. Originalreceptet på dessa ljuvliga cannelloni, fyllda med morötter, champinjoner och keso, kommer från Hemmets Journals matkalender (2014)
Cannelloni con ricotta e spinaci ca 3-4 portioner (tjejportioner) 12-14 cannelonirör (ca ½ paket) Fyllning 250 g fryst hackad spenat 250 g ricottaost 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 tsk torkad basilika (efter smak) salt och peppar Sås 25 g margarin 2-3 msk vetemjöl 5 dl mellanmjölk 50 g riven hårdost (gärna parmesan) + lite till gratinering Sätt ugnen på 200°C Tina spenaten Skala, strimla och stek löken Pressa i vitlöken och låt den steka med Blanda ricottan med löksteket och spenaten, smaka av med salt, peppar och basilika Smält margarinet, rör ut mjölet och låt det fräsa runt lite Tillsätt mjölken och låt koka upp så såsen tjocknar Tillsätt osten och rör tills den smälter Fyll cannellonirören (enklast med en spritspåse med stor tyll/utan tyll eller en plastpåse med avlippt hörn) Häll lite av såsen i botten på en ugnsfast form Lägg cannellonirören i formen och täck med sås, strö över lite riven ost Grädda mitt i ugnen enligt anvisning på cannelloniförpackningen (20-30 min beroende på sort)
Använder du torkadecannellonirör är det enklast att spritsa fyllningen i rören. Blanda i en bunke ricotta, minikeso, salladslök, paprika, selleri, spansk peppar, soltorkade tomater, vitlök och salt