Salladen får fyllighet av mathavre kokt i buljong – och en fin smakbrytning mellan sötman från torkat äpple, sältan från spansk serranoskinka och syrlighet från dressingen
Lägg i de torkade svamparna som tidigare lagts i blöt och skivats. Bryn den kokta skinkan i smör i en stekpanna, tillsätt grädden, den skivade fontina-osten och låt den smälta
Fyll med kallrökt eller lufttorkadskinka - kallrökt ger mer smak men konsistensen är densamma. Jag hade cocktailtomater i lag hemma men det går lika bra med soltorkade tomater
torkade dadlar. Toast med parmaskinka och dadelkompott (10st stjärnformade 20st rektangulära)10 bitar fullkornstoast, rostade och kanterna bortskurna1 dl dadelkompott5 skivor parmaskinka, rivna i stora bitar (lättar att äta på detta sätt)0,5 dl riven parmesanost2 tsk krossad rosépepparsmörfärskostSkär ut bitar av toasten med hjälp av en stjärnformad pepparkaksform, eller skär enkla rektangulärformade (detta gjorde jag till festen pga tidsbrist)Bred på av smör och färskostTillägg en halv bit parmaskinka, en klick dadelkompott och riven parmesanost på toastenGarnera med rosépepparDadelkompott (ca 2 dl)200g kärnfria torkade dadlar2 dl vittvin2 dl vatten0,5 dl muscovadosocker3 st kryddpepparkorn3 st nejlikor2 cm bit färsk ingefäraKoka vätskan tillsammans med socker och kryddor i ca 30 minSila bort kryddorna och tillsätt de hackade dadlarnaKoka ytterligare i ca 30 min tills dadlarna mjuknatLåt svalnaServera tillsammans med toasten ovan, eller tillsammans med ost 10st st. 5 skivor parmaskinka
torkad dill. Bruschetta med serranoskinka och fikon. dela skinkan i lagom bitar och lägg på. 1 dl creme fraiche med feta och soltorkade tomater. 6 skivor serranoskinka
Fördela skinkan mellan lasagneplattorna och lägg den ovanpå osten. Gratinerade pastastubbar med ost och skinka eller Delizie alla Romagnola, 2 portioner. 6 stora skivor rökt skinka av bra kvalitet. 2 tsk italienska torkade kryddor. 6 stora skivor rökt skinka av bra kvalitet. 2 tsk italienska torkade kryddor
) Skär melonen i vackra klyftor och bitar som du ser på bilden och lägg på skivor av italiensk lufttorkad prosciutto eller spansk jamón serrano eller tysk Katenschinken som är en kallrökt god skinka