Här om dagen så gjorde jag en liten variant av den grytan, fast på oumph och med lite mustigare ingredienser, och plötsligt så satt jag med renskav på tallriken
Egentligen assosierar jag renskav med höst. 400 gram renskav2 1/2 dl grädde1 dl hackade trattkantareller (jag använde torkade, blötlagda)1/2 dl hackad gräslökMycket svartpepparsaltSmör till stekningStek köttet på hög värme. 400 gram renskav
Renskav är bland det bästa jag vet när det gäller lite lyxigare vardagsmat. Lägg i den halvtinade renskaven och skrapa bort lager efter lager som blir stekt i pannan
Tillsätt renskaven, mjölken och grädden. 240 g renskav. 11 tsk torkad timjan. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 240 g renskav Arla® Svenskt Smör 4 mjöliga potatisar 1 gul lök 3 dl vatten 1 krm vitpeppar 2 tärningar grönsaksbuljong 5 dl Arla® mjölk 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 1 msk japansk soja 1 tsk torkad timjan 8 krossade enbär 3 msk vinbärsgeléGör så här Fräs köttet halvtinat i smör och ställ den åt sidan
Renskav äter vi ofta här hemma, men med kantarellerna blev det verkligen det där lilla extra. Bryn renskaven i samma stekpanna, pudra över mjölet och rör runt
Häll på vatten, krossa enbären och lägg i, dela vitlöken i mindre bitar och lägg i, krossa den torkade svampen till mindre bitar och lägg i, tillsätt resten av ingredienserna utan crème fraiche
Till lunch idag provade vi en ny variant på renskav, nämligen en viltsoppa. Fräs 240 g halvtinat renskav i smör. Tillsätt renskavet, 2,5 dl matlagningsgrädde och 4 dl mjölk. Krydda med 1 msk japansk soja, 1 tsk torkad timjan och 2 msk vinbärsgelé. 1 tsk torkad timjan
Jätte god renskavsgryta gjord på kokosmjölk. Renskavsgryta. Stek 1 gullök gyllene och tillsätt 500 gram halvtinat renskav. Stek tills allt är klart och tillsätt 500 ml krämig kokosmjölk, eko soya, kalvfond, dijonsenap, cayennepeppar, torkad timjan, lite muskot, salt och peppar