1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 5 kvistar färsk rosmarin (eller 1 matsked torkad)5 2. 1,5 kg fransyska eller rostbiff. 1 matsked torkad
1 kg fransyska. 2 tsk torkad oregano. 1 kg fransyska. 2 tsk torkad oregano. Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Semitorkade tomater. Honungs- och pepparglaserad fransyska med dilliga pommes och stark bea. Innan servering smaksätt med torkad dill och sourcream-dipp-mix typ OLW Sourcream & Wild onion
På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. 1 tsk hela torkade enbär- 10 – 12 timmar i saltlagen. 1 tsk hela torkade enbär- 10 – 12 timmar i saltlagen
1-1½ kg rostbiff eller fransyska. 1 tsk torkad rosmarin. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog. 2 tsk torkad timjan. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog. 2 tsk torkad timjan
högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. 11 tsk oregano, torkad. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1Marinad 1,5 tsk hel kryddpeppar 6 kryddnejlikor havssalt och nymald svartpeppar 4 klyftor vitlök, skalade 3 lagerblad, färska 1 kanelstång 1 tsk oregano, torkad 1,25 dl torrt grekiskt rödvin 4 msk rödvinsvinägerStöt kryddpepparkornen, nejlikorna och en nypa salt i en mortel
Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Det här behövs till portersteken, 4-6 portioner Ca 1 kg fransyska Kokspad. )1/2 dl svartvinbärssaft + 1/2 dl vatten 1 msk svartvinbärsgelé3/4 dl äkta kinesisk soja6 hela vitpepparkorn2 tsk torkad oregano 1 knippe färsk oregano2 skivade gula lökar2 morötter i grova slantar2 hela vitlöksklyftor2 köttbuljongtärningarSåsen görs av. 1 kg fransyska. 2 tsk torkad oregano
Torkad rosmarin från förra årets balkongodling, satte fin smak på köttet. En Fransyska, Fläskkarré eller Skinkstek, lagad på det här viset, blir nog nästan lika gott
Fransyska, högrev osv vad är det. Ca 1 kg fransyska, rostbiff eller dylikt. 2 tsk torkad oregano. 4-6 portioner Ca 1 kg fransyska, rostbiff eller dylikt. 2 tsk torkad oregano
11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 1 nypa torkad timjan. 11/2 nötkött i grytbitar, jag använde fransyska. 2 lagerblad 1 nypa torkad timjan