Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad. Egentligen ska man ha både torkad chiles anchos och torkad chiles pasillas men jag fick bara tag på chiles anchos så jag tog några extra av den istället
min Köttkorv och nedanstående Chorizo men även den Älgkorv jag brukar göra gjordes av en polare. Det är mycket kryddor i receptet och det går säkert bra att skippa det du inte har hemma, men om du vill ha en Chorizo bör väl i alla fall ha rejält med paprikapulver
Som vanligt, när det gäller torkad chili, så lyckades jag hitta den hos Chez Albert. Jag har skrivit om Mexikansk färsk chorizo förut men det här är en annan variant efter Diana Kennedy
Den är oftast lufttorkad men kan också vara färsk. Det här är första gången jag gör Spansk chorizo. Jag gjorde en ganska enkel kryddning med paprika, ancho chili och vitlök
Fördelen med att laga till en gryta på köttfärs är att den inte behöver puttra så länge, speciellt inte när du dessutom har i både bacon och chorizo som båda sätter smak ganska så omgående
Köttet blir ursaftigt och den krämiga tomatsåsen har en härlig smak av chorizo. 1 krm torkade chiliflakes. 2 tsk torkad oregano. 3-4 chorizokorvar (300 g), skivade
Om du vill ha sting i kycklinglådan kan du ha i en stark och kryddig korv, gärna chorizo. 2 kryddiga korvar (gärna chorizo). 2 msk torkad oregano. 2 kryddiga korvar (gärna chorizo). 2 msk torkad oregano
Älggryta med röttvin, soltorkade tomater & chorizo. Rött vin, en skvätt grädde, timjan, rosmarin och soltorkade tomater sätter smak på såsen och det blev en riktig höjdare tycker jag