Torkad chorizo recept

Mexikansk chorizo

Mexikansk chorizo

Mexikansk chorizo är oftast färsk till skillnad mot spansk chorizo som oftast är lufttorkad. Egentligen ska man ha både torkad chiles anchos och torkad chiles pasillas men jag fick bara tag på chiles anchos så jag tog några extra av den istället
Argentinsk chorizo

Argentinsk chorizo

Torkad chili. Det här är en variant av chorizo som är typisk för Argentina. Det som är speciellt är att den innehåller både gris och nötkött
Chorizo med dovhjort

Chorizo med dovhjort

min Köttkorv och nedanstående Chorizo men även den Älgkorv jag brukar göra gjordes av en polare. Det är mycket kryddor i receptet och det går säkert bra att skippa det du inte har hemma, men om du vill ha en Chorizo bör väl i alla fall ha rejält med paprikapulver
Mexikansk Chorizo II

Mexikansk Chorizo II

Som vanligt, när det gäller torkad chili, så lyckades jag hitta den hos Chez Albert. Jag har skrivit om Mexikansk färsk chorizo förut men det här är en annan variant efter Diana Kennedy
Spansk chorizo våren 2010 del 1

Spansk chorizo våren 2010 del 1

Den är oftast lufttorkad men kan också vara färsk. Det här är första gången jag gör Spansk chorizo. Jag gjorde en ganska enkel kryddning med paprika, ancho chili och vitlök
Köttfärsgryta med bacon och chorizo

Köttfärsgryta med bacon och chorizo

Fördelen med att laga till en gryta på köttfärs är att den inte behöver puttra så länge, speciellt inte när du dessutom har i både bacon och chorizo som båda sätter smak ganska så omgående
Kreolsk gryta med chorizo, Jenny Warséns recept

Kreolsk gryta med chorizo, Jenny Warséns recept

12 chorizokorvar. 10,5 tsk torkad oregano. 10,5 tsk torkad timjan. 1600 g fläskfilé smör att steka i salt vitpeppar 2 chorizokorvar 1 gul lök 1 röd paprika 10 champinjoner 2 dl crème fraiche 2,5 dl vispgrädde 1 dl vatten 2 msk koncentrerad köttfond 1 tsk kinesisk soja ev majsstärkelse 0,5 tsk torkad oregano 0,5 tsk torkad timjan 1 dl svarta oliver 1 dl syltlök färsk oregano att garnera med
LCHF Köttfärsgryta med chorizo

LCHF Köttfärsgryta med chorizo

Skiva chorizon i tunna skivor och lägg i grytan. 2 chorizokorvar. 1 msk torkad oregano. Skala och hacka löken grovt
Köttfärspaj med chorizo

Köttfärspaj med chorizo

Pajfyllning1 gul lök2 vitlöksklyftor1 paprika300 g köttfärs1 chorizo2 msk tomatpuré1 tsk torkad timjansaltsvartpeppar4 ägg2 dl mjölkSätt ugnen på 225°C. 1 chorizo
Spansk kycklinglåda med chorizo

Spansk kycklinglåda med chorizo

Om du vill ha sting i kycklinglådan kan du ha i en stark och kryddig korv, gärna chorizo. 2 kryddiga korvar (gärna chorizo). 2 msk torkad oregano. 2 kryddiga korvar (gärna chorizo). 2 msk torkad oregano
Ratatouillepanna med chorizo och bakade ägg

Ratatouillepanna med chorizo och bakade ägg

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ratatouillepanna 1 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök 0,5 st zucchini 1 st paprika(or) 240 gram chorizo 1 msk olivolja 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 1 tsk torkad timjan 1 tsk torkad basilika 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st tomat(er) 1 msk grönsaksbuljong 0,5 msk balsamvinäger 1 msk tomatpuré 0,5 förpackning krossade tomater 0,5 dl vatten 4 st ägg Tillbehör 3 dl basmatiris Köp receptet Näringsvärde Kcal
Het kycklinggryta med cajun och chorizo

Het kycklinggryta med cajun och chorizo

Cajunkryddorna smaksätter grytan och chorizokorven ger den hetta och lite mer tuggmotstånd. Recept på het cajun kycklinggryta med chorizo
Kycklinggryta med chorizo

Kycklinggryta med chorizo

senor 4 msk kinesisk soja 2 msk olivolja 2 gula lökar, hackade 2 klyfta vitlök, finhackade 2-3 tsk chilipulver 2 tsk oregano 4 krm malen spiskummin 4 lagerblad 2 tsk farinsocker 2 dl vatten 2 köttbuljongtärningar (eller 2 msk koncentrerad köttfond på flaska) 6 chorizokorvar 1 dl grädde färsk bladpersilja, grovhackad. Krossad potatis900 g potatis 2 msk smör, rumstempererat 2 msk olivolja 1 flingsalt 1 tsk rosmarin 1 tsk torkad timjan 1 krm svartpeppar, nymald 2 msk pankoströbröd