Vitello tonnato, kalv med tonfisk, är en rätt som anses ha sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Jag har ätit vitello tonnato många gånger men aldrig lagat det förut
Sätt ugnen på 150°C. Putsa filén och bryn den runt om i margarin så den får vacker färg. Efterstek filén i ugnen tills köttet är genomstekt ca 25 minuter
Ingredienser ca 480 g tunnskivad kalkonfilé salt och svartpeppar 1 msk smör Tonnato-sås 1 burk tonfisk i olja (200 g) 3 st vitlöksklyftor, finhackade 7 st sardellfiléer i olja, finhackade ½ tsk olja från burken 1 dl kapris, grovhackad ½ dl olivolja 1,5 dl majonnäs 3 msk citronsaft salt och svartpeppar ca ½ dl vatten, eventuellt mer parmesan, finriven 25 g ruccola kaprisbär
Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. rör tills ingredienserna löst sig. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º
Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter
Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner kycklingen och se till att vattnet täcker köttet. Lägg ner de ansade grönsakerna, pepparkorn, lagerblad, timjan och persilja