Tonnato recept

Vitello tonnato (Kalv i tonfisksås)

Vitello tonnato (Kalv i tonfisksås)

Den här gången har vi provat originalreceptet till den nu klassiska rätten Vitello tonnato. Resultatet blev fantastiskt
Vitello tonnato för många

Vitello tonnato för många

Bred på tonnatosåsen. kalvstek, t ex fransyska. 1morot. 1gul lök. 1stjälkar blekselleri. 1några salviablad. 1vitt vin
Kyckling tonnato

Kyckling tonnato

Här har vi haft gäster ikväll och avnjutit en italiensk klassiker - vitello tonnato - men i en kycklingvariant i stället
Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Vitello Tonnato - kött och fisk på italienska.

Vitello tonnato, kalv med tonfisk, är en rätt som anses ha sitt ursprung i Piemonte i norra Italien. Jag har ätit vitello tonnato många gånger men aldrig lagat det förut
Vitello tonnato

Vitello tonnato

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg kalvstek , i nät 10 st vitpepparkorn 3 st lagerblad 0,5 kruka(or) salvia , bladen 1 st gul lök(ar) , skalad och klyftad 3 msk hönsfond 1 st morot , skalad och skivad 2 dl vitt vin 1 odefinierad vatten 2 tsk salt Tillbehör 65 gram rucola , en handfull, sköljd och torkad 1 st citron(er) , klyftad Tonfisksås 2 msk kapris 4 st äggula(or) 1 odefinierad svartpeppar , nymald 1 msk citron(er) , pressad 0,5 dl olivolja 7 st sardellfiléer 0,5 dl spad , från köttkoket 1 odefinierad salt 300 gram tonfisk , i olja Köp receptet
Fläskfilé Tonnato

Fläskfilé Tonnato

Sätt ugnen på 150°C. Putsa filén och bryn den runt om i margarin så den får vacker färg. Efterstek filén i ugnen tills köttet är genomstekt ca 25 minuter
Kyckling Tonnato II

Kyckling Tonnato II

Bryn kycklingfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Sätt in dem i ugnen och stek dem färdigt i ca 10 minuter
Vitello Tonnato & Caponata

Vitello Tonnato & Caponata

Jag nämnde ju inledningsvis att det blev helitalienskt och andra halvan av tallriken fick prydas av vitello tonnato
Tacchino tonnato

Tacchino tonnato

Ingredienser ca 480 g tunnskivad kalkonfilé salt och svartpeppar 1 msk smör Tonnato-sås 1 burk tonfisk i olja (200 g) 3 st vitlöksklyftor, finhackade 7 st sardellfiléer i olja, finhackade ½ tsk olja från burken 1 dl kapris, grovhackad ½ dl olivolja 1,5 dl majonnäs 3 msk citronsaft salt och svartpeppar ca ½ dl vatten, eventuellt mer parmesan, finriven 25 g ruccola kaprisbär
Vitello tonnato med kaprisemulsion

Vitello tonnato med kaprisemulsion

Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. rör tills ingredienserna löst sig. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º
Vitello tonnato enligt allt om mat

Vitello tonnato enligt allt om mat

Söndagsmiddag på Maximiliandagen. Till efterrätt blir det kladdkaka som Hugo har bakat och varm choklad som Henry har gjort
Fläskfilé tonnato

Fläskfilé tonnato

Salta och peppra filén och bryn den runt om i olja i en stekpanna. Efterstek under lock på svag värme tills innertemperaturen är 68 grader, 15-20 minuter
Kyckling Tonnato I

Kyckling Tonnato I

Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner kycklingen och se till att vattnet täcker köttet. Lägg ner de ansade grönsakerna, pepparkorn, lagerblad, timjan och persilja
Kycklingspett tonnato

Kycklingspett tonnato

Sås. Låt tonfisken rinna av. Mixa alla ingredienser utom olja, salt och peppar med en stavmixer. Fortsätt mixa medan oljan tillsätts i en tunn stråle