Tonkatsu ägg recept

Tonkatsu - japansk schnitzel med krämig kålsallad

Tonkatsu - japansk schnitzel med krämig kålsallad

Tonkatsu4 skiva skinkinnanlår, à 150 gr 1,5 dl vetemjöl 3 ägg, uppvispade 3 dl pankoströbröd salt. Tonkatsusås1 dl ketchup 2,5 msk worcestersås 2 msk japansk soja 1 msk honung neutral rapsolja, till stekning
Tonkatsu (friterat, panerat fläskkött)

Tonkatsu (friterat, panerat fläskkött)

Lägg sedan din tonkatsu på hushållspapper, vilket absorberar överflödig olja. Fritera den andra sidan i några minuter, tills hela tonkatsun får en gyllene färg

Tonkatsu

lägg i ditt fläsk i vetemjölet. Ris, Misosoppa, Sallad, Grönlök & Tonkatsusås. lägg i fläsket i ägg. 3 lägg i fläsket i Panko(Japanskt ströbröd)Panko gör så att fläskschnitzeln behåller sin saftighet. 1 ägg
Recept - "Bento box"

Recept - "Bento box"

För Tonkatsu är det samma recept men istället för kycklingfilé använder man fläskfilé. Dubbelpanera med mjöl, ägg och sedan pankopanering
Korokke

Korokke

Servera med ris, hackad kål och en tonkatsu sås som man kan köpa på japanska matbutiker. Tillsätt ett ägg så de blir lätta att forma