Varje gång man gör tonfisksallad så tänker man att man gör det för sällan. 1 del balsamvinäger (eller annan vinäger). 1 del balsamvinäger (eller annan vinäger)
Men egentligen finns det redan dressing i såsen i form av balsamvinäger, citron och olivolja. Balsamvinäger att blötlägga rödlöken i, täck löken och låt stå i 20 min, häll sedan av vinägern
Blanda i olja, vinäger, salt och peppar. 6 pers250 g sockerärtor1 röd lök12 cocktailtomater200 g tonfisk i olja1/2 dl kalamataoliver250 g trefärgad pastaoljavit balsamvinägersaltpeppar1/2 dl hackad basilikaGÖR SÅ HÄR
Strimla isbergsalladen och smaksätt grönsakerna med kryddor, olivolja och vinäger. 3 morötter1/2 fänkål½ huvud isbergsalladFlingsalt och svartpeppar från kvarn3 msk olivolja2 msk rödvinsvinäger½ kruka färsk korianderKoka linser i välsaltat vatten med ½ hönsbuljongtärning
Tonfisksallad. Tillsätt vinägern, droppa i oljan droppvis, vill ni ha en tunnare sås späd med vatten. Tillsätt vinägern, droppa i oljan droppvis, vill ni ha en tunnare sås späd med vatten
Jag vet att det ofta är kokt potatis och sardeller i men jag kör en variant som är utan dessa två ingredienser(sardeller gillar jag förresten inte alls) så kanske är det egentligen bara en tonfisksallad