När min vän Lisa och hennes lilla Gabriel var hemma hos mig på lunch för någon vecka sedan så bjöd jag på Tonfisksallad och av gulliga Angela fick jag frågan vad som var i salladen så här kommer ingredienserna(ej mått dock,men man tar den mängd av varje som man vill ha
Blanda tonfisk och ris. Servera med en dressing gjord på crème fraiche och chilisås till om du vill. Tonfisksalladmed keso och ägg (2 personer). 2 dl kokt ris. 2 dl kokt ris
Man kan äta det redan nu i detta skede, dvs när det är så här lite halvvarmt/ljummet, men jag råder er sätta in det i kylen tills det svalnat och alla smakerna har gift sig med varandra
Tonfisksallad. Köttfärsrisottomed yoghurtsås (recept se nedan). Plock och fix här hemma, hjälpa Kiron med läxan, laga mat och måla ett förhoppningsvis sista varv på en hylla så är tiden ganska slut
Jag kan göra tonfisksallad lunch, tonfisk röra till mellanmål, tonfiskmackor i ugn m. Med åren har jag glömt av tonfisk på burk fram tills för någon vecka sedan när min kompis köpte en burk
Jag hade tänkt göra en tonfisksalladmed bulgur men eftersom Mannen är lite skruttig (förkylning på gång) så kändes det mer humant att bjuda på en varm gryta med hans favoritprotein kyckling i stället för en kall tonfisksallad