Börja med att hacka alla grönsaker till salladen och skölj av även tonfisken kan ni skölja av. Lägg sedan salladen och tonfisken i den skål du har valt att servera med,
Servera tillsammans med blandad sallad, ägg, kapris och oliver. Jag gillar att den är lite annorlunda med sockerärtor i, om inte annat för variationens skull
Mixa avsköljda bönor, kapris, sardeller och citronskal- och saft med mixerstav. Smaka av med peppar. Lägg upp salladen på ett fat och lägg på oliver, kapris och klyftade ägg
Halvera tomaterna och blanda allt med lite olivolja, tonfiskolja och pressad citron i en stor skål. Tillsätt kapris och sardeller och vänd i potatis och bönor
Med Rhode Island dressing. Tillsätt fint rivet skal av citron, saften, kaprisspad och olivolja. Vänd försiktigt ner de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar
Blanda råris, linser, spenat, paprika, avokado, tomater, tonfisk och kapris. Gör myntadressingen genom att mixa samman ingredienserna med en mixerstav
Värre är det med de franska recepten. Kapris tycker jag funkar bra – eller som här rädisor. Naturligtvis kommer vi på Tonfisksallad, Salade nicoise, gjord på stekt tonfisk
En fransk tonfisksallad där man inte verkar vara riktigt överens om orginalreceptet. Egentligen vill man ha sardeller i dressingen, men min butik hade tydligen sålt slut på sardellerna så jag ersatte medkapris, det gick bra det med