tonfisk, ägg, ruccola, majs och bönor, rättika, lök, tomat och paprika. Tonfisksallad är gott och bra på alla vis men kanske inte så revolutionerande receptmässigt
Koka upp bönorna, häll av vattnet och spola dem kalla. Dela avokadon och gröp ur köttet med en tesked. Lägg upp sallad, tomater, potatis, bönor, avokado, ägg och tonfisk på ett fat
Mixa avsköljda bönor, kapris, sardeller och citronskal- och saft med mixerstav. Smaka av med peppar. Koka bönorna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten
Halvera tomaterna och blanda allt med lite olivolja, tonfiskolja och pressad citron i en stor skål. Skär av eventuella fästen på bönorna och förväll dem hastigt i lättsaltat vatten
Med Rhode Island dressing. Att också blandad ner avocado och bönor gör salladen väldigt matig. Vänd försiktigt ner de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar
(Skölj bönorna. 100/200g Kidney bönor (kan uteslutas). Skala och skiva morötterna i stänger. Koka morötterna al dente (dryga 5 min) och låt sedan svalna
Värre är det med de franska recepten. ett par rejäla nävar gröna bönor. Naturligtvis kommer vi på Tonfisksallad, Salade nicoise, gjord på stekt tonfisk
Egentligen är det här en tonfisksallad, Salade Nicoise, där kronärtskocka ersatt tonfisk. Receptet är lite ändrat och moderniserat, men i stort bygger det på ett förslag som finns i boken Kulinarisk njutning med en förlorad generation
) Eftersom jag försöker att gå upp i vikt (eller behålla den vikt jag har åtminstone) så räknar jag inte kalorier slaviskt utan ser det bara som en bra sak om jag käkar mer än vad jag räknat med