Då är tramezzinigodare, små trekantsmackor som förvisso görs med intetsägande vitt formbröd men som brukarhasupersmarrigafyllningar, till exempel inlagdsvamp, kronärtsskocka och cotto, färskost eller tonfiskröra och kalkon
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Igår när mamma och T var här hadejagbakatgrovatekakor till oss, så lunchen idag bestod av en hembakt grov tekaka bredd med minikeso, sedanlajag på sallad och en tonfiskröra gjord på en halv burk avrunnen tonfisk i vatten, någon matsked turkisk yoghurt och citronsaft (inte pressad själv, utan såndär man köper i en gul plastcitron ni vet
Efter frukosten packade vi vårasaker, hantlar och kettle bells och åkte till Kallfors utegym och körde ett pass och sedanavslutade vi dagen med tonfiskröra och inspirationsmingel i soffan
Jag blev så sugen på min godatonfiskröra som är enkel attröra i hop och går snabbtattgöra. Tänk vad skönt det är när man är hemma själv på morgonen, allahar åkt till jobbet och barnen till skolan, så får man lite egen tid på morgonen
Ingredienser till ca 4 portioner 2 burkar tonfisk (i vatten) 10-15 cm squash 10 cm purjolök 1 morot 1 gul paprika 250 ml ostsås 1-2 msk oljasvartpepparsaltHackagrönsakerna i Quick Chef III eller MiniquickChef Fräs grönsakernanågra minuter i oljan i en stekpannanBlanda i tonfisken, kryddaBlanda i ostsåsen Koka upp. Servera till pasta eller ris ca 4 portioner. 2 burkar tonfisk. 10-15 cm squash. 1 gul paprika. 1-2 msk olja