Precis innan serveringen vänder du ner spenatbladen i risotton och antingen vänder du också i tomaterna eller så serverar du dom som vi gjorde, som ett tillbehör till risotton och tonfisken
Skölj och hacka persilja, skölj och tärna paprika, skölj och tärna tomat - lägg allt i en stor skål. tonfisksalladen med sparrisknoppar samt persilja innan servering
Dietnudlar med tonfisk och oliver. När riset är klart, servera då laxen med kokossåsen och riset samt valfria grönsaker, exempelvis spenat, tomater, sockerärter eller broccoli
Dietnudlar med tonfisk och oliver. När riset är klart, servera då laxen med kokossåsen och riset samt valfria grönsaker, exempelvis spenat, tomater, sockerärter eller broccoli
Hacka lök och paprika och grovhacka tomaterna. Själv föredrar jag tonfisk i olja – jag tycker att tonfisk i vatten blir torr och trist – men det är klart att det är en smaksak
Hacka lök, strimla paprikan och skiva/skär kvartar av tomaterna. Servera med zucchininudlar, bönpasta, shiratakinudlar/shiratakiris eller bara lite krispig sallad
Ställ tillbaka på tillagningsenheten eller fräs även lök, chili, tomat, paprika och ingefära. Servera med fullkornspasta, råris eller annan nyttigare kolhydratskälla
Halstrad tonfisksashimi med avokadosallad. Täck med skivade tomater och salta lätt. ris eller potatis. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön
Fördela de skivade tomaterna och strö osten ovanpå. Det var bland det bästa jag visste när jag var liten, tonfisk och ris som mamma brukade göra åt mig