I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Vi hade tonfisk i frysen, så kändes passande att testa detta receptet. 600 g tonfisk, i 4 bitar, snabbgrillad och rumstempererad4 tomater, i klyftor2 carciofini (späda marinerade kronärtskockor), delade i hälften8 vita sparrisar, kokta10 cm gurka, klyftad1 rödlök, skivad4 späda morötter, kokta20 oliver8 sardeller1 dl färska bondbönor4 ägg, koktaFärska örter (tex dragon, basilika, bladpersilja)Herbes de Provence (provensalsk kryddblandning)Blanda samtliga ingredienser till salladen i en stor skål. 600 g tonfisk
Jag är inte överförtjust i fisk och skaldjur men tonfisk på burk går bra. Franskinspirerad sallad à la Nicoise tycker jag är jättegott både med och utan dressingen
Jag vet att det ofta är kokt potatis och sardeller i men jag kör en variant som är utan dessa två ingredienser(sardeller gillar jag förresten inte alls) så kanske är det egentligen bara en tonfisksallad