Tonfisk dressing med kapris recept

Sallad Nicoise med färsk tonfisk

Sallad Nicoise med färsk tonfisk

Dressing. Jag menar, tonfisk på burk. Förstod verkligen aldrig tjusningen med sallad Nicoise när vi bodde i Frankrike
Sallad niçoise med tonfisk

Sallad niçoise med tonfisk

Häl över resterande dressing och toppa med krutonger (och ägghalvor). Hacka oliver, kapris och vitlök. Idag blev det sallad niçoise medtonfisk
Tonfiskmacka de lux med färsk tonfisk

Tonfiskmacka de lux med färsk tonfisk

Förutom dressing och bacon la vi sallad, skivad avokado, tomat och pickad rödlök på vår tonfisksandwich, brödet vi använde var ett surdegsbröd som först fick en sväng i brödrosten
Caesarsallad med tonfisk och ägg

Caesarsallad med tonfisk och ägg

Lägg upp sallad och varva med potatis, tonfisk, ägg och ringla över dressingen. hacka kaprisen och blanda ner tillsammans med citronsaft
Tonfisksallad med avokadoröra

Tonfisksallad med avokadoröra

dressingen till salladen gör du precis innan den ska serveras du bestämmer själv om den ska direkt in i salladen eller om du ska hälla upp den så folk få ta för sig själva
Sallad Nicoise

Sallad Nicoise

Toppa salladen medtonfisk, dressing, oliver samt basilika. Hacka kaprisen och blanda med övriga ingredienser till dressingen
Sallad Niçoise

Sallad Niçoise

Fördela tonfisk, sardeller, skivad rödlök, svarta oliver och kapris över salladen. Skaka samman olivolja, vatten, vinäger, salt och svartpeppar till en dressing och droppa över vid serveringen
Sallad Nicoise med oliver

Sallad Nicoise med oliver

Lägg på tonfisken. Lägg på kapris, oliver, sardeller och persilja. 1400 g färsk tonfisk, MSC-märkt. 11 dl kapris. 1Stek tonfisken hastigt på hög värme i smör och olivolja. 1Dressing. 1Servera salladen meddressingen
Sallad nicoise

Sallad nicoise

Jag gjorde min med färsk tonfisk, stekt lagom rosa i mitten. En fransk tonfisksallad där man inte verkar vara riktigt överens om orginalreceptet
Tonfisksallad från Nice

Tonfisksallad från Nice

Servera salladen tillsammans meddressingen. Böndressing. Mixa avsköljda bönor, kapris, sardeller och citronskal- och saft med mixerstav
Tonfisksallad från Nice

Tonfisksallad från Nice

Men här ska man nog välja den i olja för att få rätt smak på anrättningen - man använder lite av oljan i dressingen
Tonfisksallad

Tonfisksallad

Med Rhode Island dressing. Låt stå och marineras undertiden som dressingen görs. Vänd försiktigt ner de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar
Tonfisksallad med råris


Tonfisksallad med råris


Gör myntadressingen genom att mixa samman ingredienserna med en ­mixerstav. Ringla över dressingen på salladen
Dagens lunch: snabb-Nicoise i sommarhettan

Dagens lunch: snabb-Nicoise i sommarhettan

tonfisk ( i vatten eller olja, vilket du vill) lätt förvällda haricots verts skivade, fina tomater kokta ägg, med krämig gula kapris kalamataoliver (eller motsvarande) en dressing gjord på olivolja, äppelcidervinäger, Dijon-senap, flingsalt, svartpeppar, en halv riven vitlöksklyfta samt honung Alla dessa goda ingredienser bildar tillsammans en helt enkelt perfekt sommarlunch
Tonfisk- och Sardellmousse

Tonfisk- och Sardellmousse

Servera kall, med dill, örtdressing, finkorning rom (helst löjrom), en tunn citronskiva och färska Machéblad
Sallad nicioice…på mitt sätt

Sallad nicioice…på mitt sätt

Färsk tonfisk. Dressing. Orginalet har kokt potatis och oliver i, skippa potatisen ta gärna med oliverna men jag hade inga hemma