Receptet har jag hittat hos Leila men hon använder färsk chili på och det passar inte mig. Tonfisken köper jag i hel bit och skär sedan långa rektanglar
Gillar du chili så är det gott med en gnutta av det här. Grilla eller stek tonfisken ett par minuter på varje sida, men se till att den behåller en rå kärna
Nu steker du tonfisken som hastigast. 1 stor skiva tonfisk ca 1,5 cm tjock, sesamfrö, szechuanpeppar som trots sitt namn ej är närbesläktad med vare sig chilipeppar eller vanlig peppar, utan tillhör vinruteväxterna och är närmast släkt med citrusfrukterna såsom apelsin och citron. 1 avokado, tärnad. 1 chili, skivad. 1 knippe koriander, hackad. 1 tsk wasabi, 1 dl creme fraiche, salt (ev några droppar pressad chili). 1 avokado. 1 chili. 1 knippe koriander
I fredags blev det tonfisk med avokadosalsa och chilimajonnäs, mycket gott. ChilimajonnäsBlanda valfri mängd majonnäs med fint strimlad chili eller chili exploisons
Fega inte med chilin, det ska vara lite sting i såsen. Lägg upp alla ingredienser i en skål, skeda på generöst med dressing och toppa med färsk koriander och rostade sesamfrön
Finhacka chili, mynta och koriander, pressa vitlöken och blanda ner i limejuicen. Koriander. Skär gurka, mango och avokado i tärningar och blanda ner allt i fiskskålen
Föll oss ganska bra i smaken, ganska lätt och friskt så till musslorna och räkcocktailen gjorde det sej väldigt bra, men till tonfisken blev det för tamt
Jag vill fylla upp min skål med umamistinn tonfisk, salta feta röror, pigga söta smaker, syra, koriander, chili, sälta, ostronsås, olika färger och annat gott
Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön
Salta, peppra och gnid in chilipulver på tonfisken. Preppa din tuna taco med skivor av den halstrade tonfisken, guacamole, sallad, chipotlemajonnäs, hela avokadobitar och skivad tomat