Idag lär det vara kattens dag. Kanske jag borde laga kattmat. Nja, det får nog vara. Däremot tänkte jag bjuda på strömming, och det brukar ju även katter gilla
Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta och peppra på den köttiga sidan. Rulla fiskfiléerna med den köttiga sidan ut och lägg över rullarna i en smord ugnsfast form
Jag hoppas att du hittat något frestande bland mina tidigare fiskrecept - tomatströmming, torskrygg med pestotäcke, gravad lax, ugnsbakad lax med Bostontäcke, örtpanerad havskatt - för idag tänkte jag i stället bjuda på något helt annat
Lägg på grillelementet, om du har ett sådant, och ställ in temperaturen på 250 grader och baka tomatströmmingen i 5 minuter och absolut inte mer än det, ta formen ut och låt den vila lika länge som den bakats fören du serverar med t,ex riven morot
Sätt ugnen på 200 grader. smörj en ugnsfast form med olivolja. Skölj och klipp bort fenorna på filéerna. Lägg filéerna med skinnsidan ner på en skärbräda och salta och peppra
1. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta och peppra på den köttiga sidan. Rulla fiskfiléerna med den köttiga sidan ut och lägg över rullarna i en smord ugnsfast form