KÖTTPASTEJ MED TOMATSMAK. Köttfärs tillsammans med tomater och goda kryddor. Pastejen gräddas i vattenbad i ugn och mot slutet av gräddningen lägger man litet knaperstekt bacon över rätten - det ger en fin smak
Jag serverade med fettucine med tomatsmak och sallad. 1 gul lök3 msk mjöl4 dl mjölk1 hönsbuljongtärning100 g philadelphiaostca 200 g strimlad rökt skinka / alt kasslersalt, pepparFinhacka löken och mjukfräs i lite smör
Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomater med en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Efter denna behandling blir tomaterna halvtorkade, det betyder att de inte blir like torra som soltorkade tomater från affären utan riktigt saftiga med jättegod koncentrerad tomatsmak