Gräslöken spelade vidare även i tillbehöret i form av en superenkel tomatsalsa. Färsen smaksattes med parmesan och gräslök och biffarna blev hur saftiga och goda som helst
Kyckling2 kycklingfiléer3 dl riven parmesansalt & pepparpaprikapulverTomatsalsa2 tomater½ gurka1 rödlök½ vitlöksklyfta½ kruka färsk persiljaca 2 tsk chillioljasalt & pepparBasilikacréme1 burk créme fraiche1 kruka färsk basilikasalt & pepparFinhacka den färska basilikan, blanda ner den tillsammans med lite salt & svartpeppar i créme fraichen. Ta ut kycklingfiléerna när det återstår 5 minuter och strö över rikligt med riven parmesan. 3 dl riven parmesansalt & pepparpaprikapulver
Pebre (chilensk tomatsalsa) - recept. Parmesankräm - recept. (Riv parmesanen). Parmesan ingår egentligen inte i originalet, men ger chimichurrin en bra kropp med god sälta
4 ägg2 dl grädde1 tsk salt100 g soltorkade tomater i olja2 dl riven parmesan. 200 g parmaskinka100 g salami1 dl oliver800 g cantaloupemelon250 g körsbärstomater200 g tomatsalsa med lök40 g rucola
Mixa ihop ägg, majonnänäs, yoghurt, parmesan och krydda och häll på. 30 g färskriven parmesan. Låt gärna pajen stadga till sig 10 minuter innan du skär upp den och serverar med någon sallad - eller som i vårt fall med en enkelt hopkommen tomatsalsa på körsbärstomater som höll på att bli lite skrumpna. 30 g färskriven parmesan