Små saftiga biffar smaksatta med feta och mynta, tillsammans med knaperstekta polentaplättar, vitlöksmättad tzatziki och en het tomatsalsa, allt serverat i ett pitabröd
Servera gärna med liten tomatsalsa eller en sallad på avocado, rödlök och tomat. Lägg mer smör i pannan, lägg i ett tortillabröd, smula över lite feta, lägg på all spenatfyllning, smula i mer feta och på med tortillabröd nr två
Jag serverade med en tomatsalsa och kokt potatis och en kall vitlökssås. 800 g Hjortfärs 1 ägg2 vitlöksklyftorca 2 tsk salt2 krm svartpeppar + lite till ostblandningen6 soltorkade tomater i olja, finstrimlade/hackade1-2 msk färsk timjan, finhackadNågra droppar olja från tomatburken125 g fetaost1 tsk olja vid behov till fetaostfyllningen. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen ända ut i kanten
det “feta” från cocosmjölken (som bildas på ovansidan av din cocosmjölksburk),. Fyllning är het tomatsalsa (3 mixade stora tomater med olivolja, tamari, tahini, 2 vitlöksklyftor, cayennepeppar, chiliflakes, timjan och salt) pålägget är tomater, avocado, selleri, rödlök och färsk basilika, örtsalt på – MUMS
Det var väldigt kul att få höra kommentarerna i tv förra veckan, att smakerna samspelade precis som vi hade tänkt, syran i tabboulehn mot den feta laxen och den krämiga, nötiga hummusen och tomatsalsan som bildade bro
På tillbehörsbordet bredvid grillen fanns också äppel- och tomatsalsa, familjens klassiska vitlökssås, väninnans goda glaze, en nötig paprikasås och en kall yoghurtsås med feta och örter