Tomatsås sardeller recept

Sandras tomatsås utan kokning

Sandras tomatsås utan kokning

Smaka upp såsen med chili, andra örter, sardeller eller annat du tycker om. 1. Passera tomaterna och rör ner olivoljan noga
Tomatsås med citron och oliver

Tomatsås med citron och oliver

Fräs vitlök och sardeller i olivolja. Blanda ned pasta och tomatsås tillsammans med lite av det sparade pastavattnet i kastrullen och värm tillsammans så att tomatsåsen puttrar in i pastan
Smakrik tomatsås till pasta

Smakrik tomatsås till pasta

Fräs lök, vitlök och sardeller till det är blankt. 2 burkar Mutti krossade tomater / 0,5 finhackad gul göl / 4 finhackade vitlöksklyftor / 5 finhackade sardeller / 2 kycklingbuljongtärningar / 0,5 kavlbuljongtärning / 1 dl torrt vitt vin / 1 dl finhackade svarta oliver / 0,5 dl finhackad färsk basilika och rosmarin / svartpeppar från kvarn / råsocker / olja att fräsa i. / 5 finhackade sardeller
Fiskgryta med tomatsås

Fiskgryta med tomatsås

Som smaksättare på såsen har vi haft i kapris, sardeller och vitlök, de två första ger en härlig mustig sälta och vi använder dom gärna när det passar
Kalvfrikadeller i tomatsås

Kalvfrikadeller i tomatsås

Fräs pressad vitlök i olivolja någon minut och häll i hackade sardeller. Börja med att göra tomatsåsen
Pennoni tricolor med tomatsås

Pennoni tricolor med tomatsås

Finhacka lök, vitlök, selleri och sardeller. Beroende på hur mycket tid det finns blir det såser av alla de slag, den här gången är det en örtig tomatsås
Zucchinilasagne

Zucchinilasagne

Bered tomatsåsen enligt receptet nedan. Kaprisen, oliverna och sardellerna ger en god sälta, men man kan utesluta dom om man vill
Italiensk kycklinggryta med tomat och oliver

Italiensk kycklinggryta med tomat och oliver

Börja med tomatsåsen. Tillsätt alla övriga ingredienser till tomatsåsen. 16 sardeller. 1Tomatsås600 g färska tomater 1 gul lök 2 klyftor vitlök 1 msk tomatpuré 1 chilifrukt 1 kruka basilika, hackad blad 15 urkärnade kalamataoliver 6 sardeller 1 msk balsamico 1 tsk dijonsenap 1 dl vatten. 1Till servering ljust surdegsbröd rucolaTomatsås. Lägg kycklingfiléerna i tomatsåsen och låt puttra under lock i ca 20 minuter
Pizzadeg – grundrecept

Pizzadeg – grundrecept

Snabb tomatsås1. Bred ut 2–3 msk tomatsås jämnt över pizzan, lägg sedan på ca 1 dl riven mozzarella. 3 msk tomatsås
Italiensk auberginegratäng

Italiensk auberginegratäng

Bred ut lite av tomatsåsen i botten av formen. x när jag trodde att jag beställde en pizza med kronärtskocka och till min fasa fick in en pizza med sardeller
Pasta “tonnesca”

Pasta “tonnesca”

Därtill fick tomatsåsen en välgörande liten slatt vodka för att utveckla sin fulla smakpotential. Eftersom jag bara hade en burk tonfisk drygade jag ut med en burk sardeller i olivolja och förstärkte umamismakerna med både kapris och svarta oliver