Därtill fick tomatsåsen en välgörande liten slatt vodka för att utveckla sin fulla smakpotential. Eftersom jag bara hade en burk tonfisk drygade jag ut med en burk sardeller i olivolja och förstärkte umamismakerna med både kapris och svarta oliver
Blanda ner kapris och oliver i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Fräs vitlöken och sardeller i rikligt med olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna
Fräs vitlök och sardeller i olivolja. Blanda ned pasta och tomatsås tillsammans med lite av det sparade pastavattnet i kastrullen och värm tillsammans så att tomatsåsen puttrar in i pastan
Det är sardeller, vitt vin, fänkål, schalottenlök och vitlök som ger tomatsåsen dess goda smak. Servera med nykokt pasta, parmesanost och nymald svartpeppar
Finhacka lök, vitlök, selleri och sardeller. Häll av pastan, ringla lite olivolja över och servera omgående tillsammans med tomatsås och gärna färskriven parmesan
Hetta upp olja och stek vitlök, chili och sardeller. Sardellerna kommer att smälta in i oljan. 1sardeller. 1salt och pepparFinhacka vitlök, sardeller och chili. Innan du silar av den färdigkokta spaghettin tar du ca 1 dl av pastans kokvatten och sparar det. Sila av pastan, vänd sedan ner det i tomatsåsen tillsammans med 1 dl kokvatten
Min far har i mina unga tonår predikat om tomater, enkla råvaror och att allt man egentligen behöver för att överleva är god pasta, god olivolja och en korrekt tillagad tomatsås