Tomatsås. ½ dl rött vin. Sagt och gjort blev det hemmapizza på bakstenarna. Det som kanske kan vara nytt för vissa är att man efter tomatsåsen lägger på osten så den får omfamna resten av toppingen och inte ligger som en hinna över allt…
Som pålägg på pizzan valde jag en egengjord tomatsås, rödlök, salami, mozzarella, färska tomater, oliver, hemgjord pesto, ruccola, torkad oregano och olivolja
Tillsätt tomater, vin, tomatpuré, salt, peppar och socker. Kavla ut dem till pizzabottnar. Bred tomatsåsen över bottnarna, men lämna en 1 cm bred kant av degen. Grädda en pizza i taget, på het plåt mitt i ugnen, ca 10 minuter. 5 dl vin
I en pizza bianco skippar man tomatsåsen och har mozzarella som botten istället. En pizza bianco är även den perfekta kompanjonen till ett glas bubbel eller vin
Igår svängde jag ihop en deg efter jobbet, lät en tomatsås stå och puttra en stund innan det var dags att baka ut pizza och sedan njuta av denna tillsammans med ett glas gott rött vin
Tomatsås (Grunden till en lyckad pizza). Bred ut ett lager tomatsås på den utkavlade degen. Tillsätt sedan kryddorna och tomatpurén tillsammans med vinet
Toppa sedan pizzabotten med tomatsås, riven ost, italiensk salami (lägg den gärna ganska tätt). Tomatsås (jag brukar fräsa finhackad gul lök och koka ihop med krossade tomater, basilika, salt och svartpeppar)