3 msk salsa/tacosås (originalreceptet sa salsa verde, som görs på tomatillos, men jag hade ingen så det blev vanlig salsa). 3 msk salsa/tacosås (originalreceptet sa salsa verde, som görs på tomatillos, men jag hade ingen så det blev vanlig salsa)
Lägg i lök, svamp och tomatillos och lite vatten. 6 dl svarta bönor på burk1 msk olivolja0,5 dl senapsfrön2 msk chilipulver1,5 tsk kumminfrön eller mald kummin0,5 tsk kardemummakärnor eller mald kardemumma2 lökar, hackade4,5 hg champinjoner, skivade2,3 hg tomatillos (eller plommontomater) hackade1,3 l svamp eller grönsaksbuljong• 170 g tomatpasta1-2 chipotlepeppar i adobosås
Tomatillosalsa. ½kg tomatillos. Vänd de avsvalnade tortillabröden i det som är kvar av tomatillosåsen, lägg på ett bakplåtspapper eller liknande och fyll bröden med kycklingblandningen, bottna ett stekjärn med tomatillosåsen som är kvar, rulla ihop och lägg med skarven neråt, om man vill så forma i stekjärn enl
Helst ska man här ha färska tomatillos och serrano-chilifrukter, men det är ju inget som finns i överflöd i Sverige så jag har använt konserver och det blev ju omnomonom det med
Tomatillos, gröna guldklimpar. Projekt Fideos Secos inleddes med ett besök på Hötorgshallen för att få tag på tomatillos, färsk Chorizo och queso fresco