Värm ugnen till 200 grader. Skölj tomaterna och skär dem tvärs över i centimetertjocka skivor. Smörj en rund, ugnsfast form med ½ tsk matfett och lägg tomatskivorna lite ovanpå varandra i formen
Squash- och tomatgratäng. Igår plockade jag ytterligare fyra stora squashar från trädgården. Det är riktigt praktiskt att alltid ha squash hemma, för det går att laga så mycket olika mat med dem
Värm ugnen till 200°C. Pensla en ugnssäker form med Milda Culinesse. Lägg i ett lager potatisskivor. Varva resten av potatisen med pressad vitlök, kryddor och salt
ca 1,2 kg kokta cannellinibönor [3 burkar] ca 800 g krossade tomater [2 burkar] 2 msk koncentrerad kycklingfond 1 klyfta vitlök, finhackad 1 krm salt 1 krm svartpeppar 500 g färsk merguez lammkorv, med mycket smak 150 g fetaost ev färska örter sallad, till servering
Aubergine- och tomatgratängen är klar. Påskfirande med LCHF. Påsken i all ära men min favorit på bordet är ändå alltid de goda ägghalvorna som man kan garnera i alla möjliga kombinationer