Tomatbröd timjan recept

Tomatbröd med timjan

Tomatbröd med timjan

2-3 msk timjan. Häll i det ljumna vattnet i en bunken tillsammans med Jästen. Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla
Oliv & Tomatbröd med timjan

Oliv & Tomatbröd med timjan

Idag har det bakats både vetemjöls och grahamsmjöls frallor och till sist Oliv & Tomatbröd. 50 gr jäst 5 dl vatten 2 msk olivolja 2 msk honung 15-20 st oliver, kärnfria några skivor soltorkade tomater i olja 4 kvistar timjan 2 dl. 4 kvistar timjan
Italienska tomatbröd

Italienska tomatbröd

timjan och oregano. Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och de övriga ingredienserna till degen
Tomatbröd

Tomatbröd

Tillsätt timjan och mjölet och knåda degen. 1 tsk torkad timjan. Lös upp jästen i tomatkrosset (rumstempererat)
Tomatbröd

Tomatbröd

½ tsk timjan. 25 g jäst1 burk krossade tomater (400 g)1 dl vattencitron skal av en ½ citron11 basilika blad, grovhackade1 tsk citronsaft1 vitlöksklyfta, pressad eller finhackad½ tsk timjan1 tsk socker2 tsk salt2 krm kanel1 msk ljus sirap2 msk flytande becel smör10 ½ dl vetemjöl + ca ½ dl till utbakningenPensling och garnering
"Halv sju hos mig"

"Halv sju hos mig"

Vitlökssoppa med tomatbröd och kryddig färskost Errazuriz, Chardonnay Sauvignon Blanc. Ingredienser till 3 dl 300 gram Philadelphiaost färsk timjan ca 5 soltorkade tomater i olja 1 citron 1 tsk salt Hacka timjan och strimla tomater. 300 gram Philadelphiaost färsk timjan ca. 1 tsk salt Hacka timjan och strimla tomater

Jasmins tomatbröd

Tillsätt sedan timjan, solrosfrön, salt och sist mjölet, arbeta degen så den blir slät och fin (ta mjöl så de släpper från kanterna)

Helenas Tomatbröd

Timjan. Blanda alla ingredienser. Jäs i 30 minuter. Knåda ihop degen och tvinna den. Lägg den på plåten. Jäs i ytterligare 40 minuter

Saftigt tomatbröd

2 g färsk timjan. Kör ihop alla ingredienser till fördegen i maskin ca 10 minuter på medelhastighet. Låt vila i en skål med handduk över i 3 timmar eller i kylskåp över natten

Tomatbröd

Igår bakade jag ett egenpåhittat tomatbröd och det blev awesome. 50 g jäst6 dl vatten350 gr krossade tomater5 msk sirap0,25 dl olivolja20-23 dl vetemjöl1 dl vetekliEtt kryddmått saltLite timjan noch basililka efter smak

Tomatbröd

Bred på tomatpurén och strö över timjan. 1 tsk torkad timjan. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet blandat med mjölken till 37° (fingervarmt)
Tomatbröd

Tomatbröd

Tillsätt bovetemjöl, hampa, olivolja, timjan, salt och blanda noggrant. 1 msk timjan. Så här gör du. Sätt ugnen på 150°

Oliv- och tomatbröd.

Pensla bröden med ägg och strö över timjan. 2 msk torkad timjan. Rör ut jästen i vattnet och hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser till degen

Oliv- och tomatbröd

Tillsätt smör, salt, kesella, timjan, oliver och tomater. 50 g jäst5 dl ljummet vatten (37 grader)25 g smält smör1½ tsk salt2 msk honung (eller ljus sirap)250 g kesella3 dl fint rågmjöl12 dl vetemjöl special2 tsk timjanSvarta oliver, hackade - mängd efter smakSoltorkade tomater, hackade - mängd efter smak+1 ägg till penslingSmula ner jästen i en bunke och häll över honungen, låt det smälta samman. 2 tsk timjan

Zucchinisoppa med tomatbröd

Häll på vatten och lägg i buljongtärningar och timjan. 1/2 msk hackad timjan. Skala och skiva lök och vitlök

Tomatfyllda bröd

1½ tsk timjan. Smula jästen i en bunke och lös den i vattnet. Rör i salt och de bägge mjölsorterna Arbeta till en smidig deg