Servera med måltidsdryck, brödet behöver ingen smör eller margarin. Brödfyllningen. Torkade tomater, vitlök, timjam och olivolja gör man i ordning kvällen innan
Smält smöret och häll i mjölken och låt bli fingervarmt. Smula ner jästen i bunken till matberedaren och häll över mjölk och smör och rör tills det löst upp sig
25 g jäst1 burk krossade tomater (400 g)1 dl vattencitron skal av en ½ citron11 basilika blad, grovhackade1 tsk citronsaft1 vitlöksklyfta, pressad eller finhackad½ tsk timjan1 tsk socker2 tsk salt2 krm kanel1 msk ljus sirap2 msk flytande becel smör10 ½ dl vetemjöl + ca ½ dl till utbakningenPensling och garnering
Igår gjorde jag tomatbröd genom att tillsätta bland annat tomatkross och soltorkade tomater i degen. Malins fiberfrallor med sojamjöl och valnötter5 dl ljummet vatten½ pkt jäst½ dl olivolja eller lite smält smör 1 tsk salt1 tsk brödkryddor1 tsk honung1 tsk fiberhusk½ dl fibrex1 dl havrekli3 dl sojamjöl7 dl vetemjölca 50 g valnötterGör så här
Dessutom står en deg och puttrar just nu som ska bli tomatbröd. Ska man äta det naturellt passar det bäst med endast smör eller någon vällagrad ost till
Tillsätt smör, salt, kesella, timjan, oliver och tomater. 50 g jäst5 dl ljummet vatten (37 grader)25 g smält smör1½ tsk salt2 msk honung (eller ljus sirap)250 g kesella3 dl fint rågmjöl12 dl vetemjöl special2 tsk timjanSvarta oliver, hackade - mängd efter smakSoltorkade tomater, hackade - mängd efter smak+1 ägg till penslingSmula ner jästen i en bunke och häll över honungen, låt det smälta samman. 25 g smält smör