Tomatbröd smör recept

tomatbröd med oliver

lite mjöl och mjölkfritt smör till formen. Jämna gärna till smeten med en smörkniv, så ytan blir ganska slät
Tomatbröd med solroskärnor

Tomatbröd med solroskärnor

Tillsätt tomatkross, klickar av smöret, vit sirap, salt, basilika och nästan allt mjöl. 50 g smör. Smula jästen i degbunken
Rotfruktsoppa med tomatbröd

Rotfruktsoppa med tomatbröd

Servera med måltidsdryck, brödet behöver ingen smör eller margarin. Brödfyllningen. Torkade tomater, vitlök, timjam och olivolja gör man i ordning kvällen innan
Hummer och biff i fulländad skepnad

Hummer och biff i fulländad skepnad

Kokt svensk hummer med majonäs, pepparrot och tomatbröd.                                            Stekt hummer med brynt smör, dragon och morot
Pan con tomate

Pan con tomate

Men det blev inte dåligt för det utan blev grunden till ett helt fantastiskt Katalandskt tomatbröd i vår egen version

tomatbröd

Smält smöret och häll i mjölken och låt bli fingervarmt. Smula ner jästen i bunken till matberedaren och häll över mjölk och smör och rör tills det löst upp sig
Tomatbröd med solroskärnor

Tomatbröd med solroskärnor

Tillsätt tomatkross, klickar av smöret, vit sirap, salt, basilika och nästan allt mjöl. 50 g mjukt smör
Tomatbröd med oregano

Tomatbröd med oregano

100 gr smör. Smält matfettet och häll i de passerade tomaterna värm till 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet
Tomatbröd

Tomatbröd

25 g jäst1 burk krossade tomater (400 g)1 dl vattencitron skal av en ½ citron11 basilika blad, grovhackade1 tsk citronsaft1 vitlöksklyfta, pressad eller finhackad½ tsk timjan1 tsk socker2 tsk salt2 krm kanel1 msk ljus sirap2 msk flytande becel smör10 ½ dl vetemjöl + ca ½ dl till utbakningenPensling och garnering
Fiberfrallor med sojamjöl och valnötter

Fiberfrallor med sojamjöl och valnötter

Igår gjorde jag tomatbröd genom att tillsätta bland annat tomatkross och soltorkade tomater i degen. Malins fiberfrallor med sojamjöl och valnötter5 dl ljummet vatten½ pkt jäst½ dl olivolja eller lite smält smör 1 tsk salt1 tsk brödkryddor1 tsk honung1 tsk fiberhusk½ dl fibrex1 dl havrekli3 dl sojamjöl7 dl vetemjölca 50 g valnötterGör så här
Mycket bakning och start av glutenfri surdeg

Mycket bakning och start av glutenfri surdeg

Dessutom står en deg och puttrar just nu som ska bli tomatbröd. Ska man äta det naturellt passar det bäst med endast smör eller någon vällagrad ost till
"Halv sju hos mig"

"Halv sju hos mig"

Vitlökssoppa med tomatbröd och kryddig färskost Errazuriz, Chardonnay Sauvignon Blanc. Smält smöret i en kastrull

Tomatbröd med valnötter

Vispa smöret mjukt med en elvisp. 150 g mjukt smör. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja två avlånga formar som är ca 22x10 cm med olja

Tomatbröd med solroskärnor

Tillsätt tomatkross, klickar av smöret, vit sirap, salt, basilika och nästan allt mjöl. 50 g smör, mjukt

Oliv- och tomatbröd.

25 g smält smör. Rör ut jästen i vattnet och hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser till degen

Oliv- och tomatbröd

Tillsätt smör, salt, kesella, timjan, oliver och tomater. 50 g jäst5 dl ljummet vatten (37 grader)25 g smält smör1½ tsk salt2 msk honung (eller ljus sirap)250 g kesella3 dl fint rågmjöl12 dl vetemjöl special2 tsk timjanSvarta oliver, hackade - mängd efter smakSoltorkade tomater, hackade - mängd efter smak+1 ägg till penslingSmula ner jästen i en bunke och häll över honungen, låt det smälta samman. 25 g smält smör