Blanda ner ägg, olja, grahamsmjöl och hälften av vetemjölet. Tomatbröd, 1-2 bröd. 1 ägg. Lägg i degen och låt jäsa i ca 30 minuter. 1 ägg 3 dl grahamsmjöl
1 ägg + 1 msk vatten & pumpakärnor Arbetsbeskrivning. Lägg flätan på en smord bakplåt eller med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 30 min. Precis innan gräddning så penslas brödet med 1 uppvispat ägg tillsammans med 1 msk vatten, vattnet har den egenskapen att den fördelar ägget bättre när du penslar. 1 ägg. 1 uppvispat ägg
Vispa ägg, olja och mjöl i en annan bunke. 30 1 skiva oliv o tomatbröd = 3 pp (bakat själv och räknat ut vad det är värt i pp på ViktVäktarnas nätsida). 00 1 ägg = 2 pp. 3 ägg. 30 1 skiva oliv o tomatbröd = 3 pp (bakat själv och räknat ut vad det är värt i pp på Vikt. 00 1 ägg = 2 pp 2 dl lättfil = 1,5 pp 1 dl vv-müsli frukt och bär = 3 pp 1 banan = 0 pp. 3 ägg
Pensla bröden med ägg och strö över timjan. 1 ägg. Rör ut jästen i vattnet och hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser till degen
50 g jäst5 dl ljummet vatten (37 grader)25 g smält smör1½ tsk salt2 msk honung (eller ljus sirap)250 g kesella3 dl fint rågmjöl12 dl vetemjöl special2 tsk timjanSvarta oliver, hackade - mängd efter smakSoltorkade tomater, hackade - mängd efter smak+1 ägg till penslingSmula ner jästen i en bunke och häll över honungen, låt det smälta samman. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma degen i 2 runda fina bröd, lägg över dom på bakpappersklädd plåt