Tomatbröd ägg recept

Tomatbröd

Tomatbröd

Blanda ner ägg, olja, grahamsmjöl och hälften av vetemjölet. Tomatbröd, 1-2 bröd. 1 ägg. Lägg i degen och låt jäsa i ca 30 minuter. 1 ägg 3 dl grahamsmjöl
Tomatbröd med solroskärnor

Tomatbröd med solroskärnor

Lägg dem tätt tillsammans på en plåt med bakplåtspapper. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över solroskärnor
Tomat och basilikabröd

Tomat och basilikabröd

Smarriga tomatbröd med inslag av basilika. Forma till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Tomatbröd med solroskärnor

Tomatbröd med solroskärnor

Lägg dem tätt tillsammans på en plåt med bakplåtspapper. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över solroskärnor
Kryddigt tomatbröd & Bloody Marymacka

Kryddigt tomatbröd & Bloody Marymacka

Blanda ner ägg, olja, kryddor, grahamsmjöl och hälften av vetemjölet. Här ett kryddigt Tomatbröd (som man enkelt kan spetsa till ännu mer om man vill
Tomatbröd

Tomatbröd

Lägg den i en smord kransform eller avlång form. 7 ägg. Värm tomatjuice och vatten fingervarmt. Smula sönder jästen och rörut den i degspadet
Tomatbröd

Tomatbröd

1 ägg + 1 msk vatten & pumpakärnor Arbetsbeskrivning. Lägg flätan på en smord bakplåt eller med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 30 min. Precis innan gräddning så penslas brödet med 1 uppvispat ägg tillsammans med 1 msk vatten, vattnet har den egenskapen att den fördelar ägget bättre när du penslar. 1 ägg. 1 uppvispat ägg
Tisdag 9/11-10

Tisdag 9/11-10

Vispa ägg, olja och mjöl i en annan bunke. 30 1 skiva oliv o tomatbröd = 3 pp (bakat själv och räknat ut vad det är värt i pp på ViktVäktarnas nätsida). 00 1 ägg = 2 pp. 3 ägg. 30 1 skiva oliv o tomatbröd = 3 pp (bakat själv och räknat ut vad det är värt i pp på Vikt. 00 1 ägg = 2 pp 2 dl lättfil = 1,5 pp 1 dl vv-müsli frukt och bär = 3 pp 1 banan = 0 pp. 3 ägg
"Halv sju hos mig"

"Halv sju hos mig"

Vitlökssoppa med tomatbröd och kryddig färskost Errazuriz, Chardonnay Sauvignon Blanc. Lägg alla ingredienser i en matmixer

Tomatbröd med valnötter

Vispa ner äggen, ett i taget, tills smeten är ganska jämn. Låt brödet svalna i formarna, lägg upp dem på ett galler och låt svalna helt

Tomatbröd med dinkel

Tillsätt crème fraiche, soltorkade tomater, olivolja, sirap, salt och ägget. Lägg upp degen på bakbord och arbeta den i ca 2 minuter. 1 ägg

Jasmins tomatbröd

Pensla sedan med ägg och gör sedan en blandning av flingsalt, oregano och vallmofrön. 1 ägg. Smula ner jäst i en bunke

Tomatbröd med solroskärnor

Lägg dem tätt tillsammans på en plåt med bakplåtspapper.  Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över solroskärnor

Oliv- och tomatbröd.

Pensla bröden med ägg och strö över timjan. 1 ägg. Rör ut jästen i vattnet och hacka tomaterna och tillsätt dem tillsammans med övriga ingredienser till degen

Oliv- och tomatbröd

50 g jäst5 dl ljummet vatten (37 grader)25 g smält smör1½ tsk salt2 msk honung (eller ljus sirap)250 g kesella3 dl fint rågmjöl12 dl vetemjöl special2 tsk timjanSvarta oliver, hackade - mängd efter smakSoltorkade tomater, hackade - mängd efter smak+1 ägg till penslingSmula ner jästen i en bunke och häll över honungen, låt det smälta samman. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma degen i 2 runda fina bröd, lägg över dom på bakpappersklädd plåt