Jag har gjort en mer matig variant med tomater på grillen i somras, vilket var underbart gott. Tartetatin är en klassisk fransk efterrätt gjord på äpplen som bakas in med smördeg och vänds upp och ner vid servering
Tomattartetatin. Har nämligen rätt nyligen lärt mig att äta och också tycka om tomater. Tarten kan med fördel göras i en gjutjärnspanna som tål att ställas i ugnen
Sedan kom det in osttallrik med Österlen Ädel (en blåmögelost gjord på den feta mjölken från jerseykor) samt en tomat- och citronmarmelad (som bloggkollegorna kokade) och ett sött kryddbröd
Nu när tomatskörden är klar och inhemska tomaterna smakar som bäst, är det värt ett försök. Skär tomaterna i hälften och lägg dem med platta sidan nedåt
Smula ut getost över tomaterna och lägg på smördegen så tomaterna täcks. Lägg halverade tomater lite huller om buller i formen men lämna en centimeter runt om kanten och sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills tomaterna fått lite färg
Tomatsallad med sesamvinägrett. Tartetatin. Trerätters inspo, Tomates aux crevettes, Fläskytterfilé provencale med citron & Fläderblomspannacotta med jordgubbssås och smultron
Och ända sedan jag såg den här bilden hos La Tartine Gourmande (en av mina favoriter i matbloggsvärlden) har jag tänkt på den och att jag bara måste göra en TarteTatin på tomater nån dag