Vänd ner osten. 4 portioner 600 g kyckling (filé eller innerfilé)1 st hackad gul lök8 st soltorkade tomater 1 dl hönsbuljong 2-3 dl grädde 1/2 msk torkad basilika salt och svartpepparnågra droppar citron/vinägeren knivsudd socker2 dl riven Västerbotten (går bra utan ost) Skär kycklingen i bitar och stek i smör ihop med lök och tomater, salta och peppra. 8 st soltorkade tomater
Lite skivad tomat, avocado smakade perfekt till. Mycket vintips och Goa delikatesser i påsen med hem. Vi började iallafall med att köpa inträdesbiljett och ett dryckeshäfte, checkade runt lite smått, provsmakade lite ostar, kex, marmelader och choklaaaaad
Dekorera med skivad tomat och riv/skiva över ost. 4 portioner 600 k kycklingfilé (gärna innefilé som tinar fortare) smör till stekningsalt och peppar2 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 3 msk ajvar relish 1 tsk torkad oregano8 st cocktailtomaterostSkär kycklingen i mindre bitar och stek i smör så de får färg. 2 msk tomatpuré. 8 st cocktailtomater
Det som kanske kan vara nytt för vissa är att man efter tomatsåsen lägger på osten så den får omfamna resten av toppingen och inte ligger som en hinna över allt…
Blanda sedan med spenat, avokado och fetaost. Bresaola, serranoskinka och parmensanost. Tomatbulgursallad Sötpotatissallad med avokado och fetaostVitlöksostfylldacocktailtomater Auberginelasagne Vitlöksgratinerade musslor Heta räkor Svarta och gröna oliver Bresaola Serranoskinka Parmensanost (Färsbiffar till barnen) (Ni får recepten i bufféportioner för 10 personer, men går ju utmärkt att servera ensamma också och räcker då till 4 personer) Apple sour , 4 drinkar 10 cl svensk äppelvodka 40 cl färskpressad äppeljuice ½ lime, saften 4 limeskivor lite is i varje glas Tomatbulgursallad , 10 pers. 4 stora tomater, i bitar 1 ask cocktailtomater, i halvor 1 + 1 rödlök, skivad 3 dl grönsaksbuljong 3 dl tomatjuice 3 dl bulgur 3 msk olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 70-100 g ruccolasallad 200 g ädelost (hoppade det denna gång) 200 g oliver (serverade dem vid sidan om) Koka upp tomatbitarna, 1 rödlök, buljong, tomatjuice och bulgur. Sötpotatissallad med avokado och fetaost , 10 pers. 2 mindre sötpotatisar, skalade, i bitar olivolja salt & svartpeppar 70 g babyspenat 200-300 g fetaost, smulad el. Rosta i ugnen i 20 minuter. Heta räkor Vitlöksostfylldacocktailtomater , 10 pers. 1 ask cocktailtomater, halverade och urgröpta 150 g vitlöksost (Castello vitlöksgräddost KRAV) lite strimlad basilika lite olivolja Fyll de urgröpta tomathalvorna med ost. 1 spann (1 l) delikatess vaniljyoghurt (inte den på tetra pak) 500 g frysta hallon 75 g pinjenötter 50 g mörk choklad Låt hallonen halvtina. 4 stora tomater. 1 ask cocktailtomater. 3 dl tomatjuice. 200 g ädelost. 200-300 g fetaost. 1 ask cocktailtomater. 150 g vitlöksost
Blanda creme fraiche, och riven ost och tomaterna. ½ dl tomatpuré. När jag var förbi på Årnäs chark och delikatesser, hade de bunkrat upp med massa goda saker inför helgen
Jag plockade bland annat ihop parmaskinka, parmesan, brieost, några andra ostar, nötter, jordgubbar, oliver, tomater, salami, kokt skinka, bresaola och lite färskt bröd
– Du kan kombinera den tapenaden och en tomatröra för att laga en lyxig tapa. Spansk tapenade är ett av de mest kända recepten av medelhavsmat och är perfekt för att servera till en lyxig frukost, cocktailparty eller snabb lunch