Jag måste medge att det kändes lite underligt att tillsätta mjölk i en somma som är tomatbaserad, men det var vad som stor i receptet - och himla gott blev det
4 1 finhackad lök 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater 200 g mjukost med paprikasmak 1 dl grädde ev lite vatten 1 st grönsaksbuljongtärning salt peppar Till servering 2 msk pumpafrön ev krutonger Lägg till i inköpslistan
Ingredienser 1 st gul lök smör eller olja 2 st vitlöksklyftor 1 burk hela tomater - 400 g 1 burk grillad paprika - 200 g 1 burk kidneybönor - 400 g 2 tsk sambal oelek 4 dl Vatten salt och peppar 1 st lime - saften 2 st avokador 1 st lime - saften mynta till dekoration Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Den här måndagen bjuder jag på en vansinnigt god och vansinnigt lättgjord vegetarisk soppa baserad på en burk med tomateroch en burk med grillad paprika
Röd och härlig blev den med tomateroch ajvar relish. Dessutom sken solen in genom köksfönstret (trots oputsat glas) och det blev ännu roligare att stå i köket och pula
Soppa är väl inte den mest lätta maten kanske, men när den görs på paprika ochtomateroch toppas med basilika och mozzarella, ja, då måste jag nog ändå säga att det är ganska lätt ändå
Eller varför inte en härlig tomat- ochpaprikasoppa med mynta och fårostcrème. Nykokt pasta - glutenfri här hos oss förstås - med en krämig och smakrik sås på plommontomater, lök, vitlök och silkestofu, och toppad med hackade svarta oliver