Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thai currypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan TomYam Kung (ifall den är med räkor)
TomYam Kung – het och syrlig soppa med tigerräkor, som du finner på den här länken. Det finns en het och syrlig soppa som heter Tum Yam Kung, där kung betyder räkor
Denna nudelsoppa har samma grund (soppbuljong) som TomYam Goong samt kryddas på ett liknande sätt. Om det är sommar kanske man vill passa på att använda wokbrännaren och servera räkorna bredvid nudelsoppan och då är den här nudelsoppan med wokade tigerräkor definitivt ett fantastisk alternativ
Denna nudelsoppa har samma grund (soppbuljong) som TomYam Goong samt kryddas på ett liknande sätt. Om det är sommar kanske man vill passa på att använda wokbrännaren och servera räkorna bredvid nudelsoppan och då är den här nudelsoppan med wokade tigerräkor definitivt ett fantastisk alternativ
Men Tomyam goong är svår att överträffa. Min pappa undrade om thailändarna hade plåtmagar efter att ätit Tom tam gong första gången och knapprat i sig en minichilifrukt - kanske i tron att det var paprika
Denna nudelsoppa har samma grund (soppbuljong) som TomYam Goong samt kryddas på ett liknande sätt. Om det är sommar kanske man vill passa på att använda wokbrännaren och servera räkorna bredvid nudelsoppan och då är den här nudelsoppan med wokade tigerräkordefinitivt ett fantastisk alternativ