Tom kha gai vitlök recept

Tom Kha Gai

Fräs tillsammans med pressad vitlök i kokosolja. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna tillsammans med tomat, limejuice kaffir-limeblad i soppan
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Finhacka den gula löken samt chilin och fräs detta tillsammans med vitlök i kokosolja. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan
Tetyanas Tom kha gai

Tetyanas Tom kha gai

1 kycklingbröst 1 schalottenlök 3 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 3 citrongrässtjälkar 5 cm galangal jordnötsolja, till stekning 5-6 limeblad 1 kruka färsk koriander 0,5 l kycklingfond 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 150 g svamp, t ex öronsvamp 3 msk fisksås 2 limefrukter strösocker
Tom kha gai

Tom kha gai

2 kycklingbröstfiléer 3 schalottenlökar 2 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 1 citrongräs 6 limeblad 1 ingefära 3 limefrukter 2 förp kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl vatten 1,5 tsk salt 3 msk fisksås 1 knippe färsk koriander olja, till stekning
Tom kha gai med räkor

Tom kha gai med räkor

Fräs räkorna hastigt på hög värme med finriven ingefära, hackad vitlök och några matskedar sweetchilisås
Tom kha gai

Tom kha gai

Riv eller pressa vitlöken och strimla citrongräset fint. Hetta upp fettet i en stekpanna och fräs vitlök, citrongräs och currypasta någon minut
Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Här har ni min bästa soppa, TomKhaGai, men gjord på tofu istället för kyckling. Skala och skiva ingefära mycket tunt, skär citrongräset i bitar och finriv vitlöken
Chicken broth, check!

Chicken broth, check!

Köttet använde jag sedan i en TomKhaGai gryta och skroven sparade jag till buljongen. Jag hackade ner morot, lök, selleri och vitlök och lade i en stor gryta tillsammans med skrovet som jag delat i mindre bitar
Lättlagad tom kha gai

Lättlagad tom kha gai

Skala och riv vitlök och ingefära. Tomkhagai. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter. Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min tills kycklingen är klar. 5 st klyftor Vitlök Vanlig. 1 st Tomater

Tom kha gai

Skär galangalrot, vitlök och citrongräs i bitar. Tillsätt haricots verts och tomater. 2 st tomat(er). 3 st vitlöksklyfta(or)

Thaimatlagning med Santa Maria

Nedan ser ni hur min tallrik ser ut, till detta serverades det också en Tom Khá soppa som var jättegod och stark

Thailändska musslor med koriander och basilika

TomKhaGai. Hacka chili, lök och vitlök fint. 2 st vitlöksklyfta(or). 1. Skölj och skrubba musslorna väl. Kasta alla musslor som är skadade i skalet, de som luktar dåligt eller de som är öppna och inte stänger sig om du knackar dem i bordet

Måltidsplanering – när tiden inte räcker till

Exempelvis gulasch, tomkhagai, flygande Jakob och räkor i currysås. Som sagt allt med färs funkar – köttfärssås, kålpudding, zucchinilasagne och frikadeller i tomatsås

Tom Kha Gai Soup, Sorta

galangal, korianderrot, vitlök, chili, citrongräs, limeblad, olja, kycklingfond, kokosnötsmjölk, kycklingbitar, bambuskott, fisksås, ketjap manis, soja, sweet chili, vårlök & korianderbladMortla galangal, korianderrot, vitlök, chili, citrongräs & limeblad, stek kycklingbitar i olja, tillsätt alla ingredienser & låt koka ihop, garnera med korianderbladKycklingfond av hög kvalitet & gjord på klassiskt vis finns på B Andersson Fågel & Vilt i Östermalms SaluhallBambuskott är större än man trorSoppan går självklart att göra vegetarisk - använd då grönsaksbuljongTillsätt kokt jasminris för ytterligare mättnad

Tom Kha Gai med kyckling

1 Fräs vitlöken i aningen olivolja, tillsätt buljongtärning och vatten, sjud kycklingen i spadet i 2 minuter. 2 Tillsätt övriga ingredienser utom sockerärter, tomater och koriander, och låt puttra ihop ytterligare några minuter. 3 Tillsätt sockerärter och tomater, låt bli varmt, toppa med koriander och servera med eller utan vitt ris. 4 vitlöksklyftor, finhackade. 10 körsbärstomater