Fräs tillsammans med pressad vitlök i kokosolja. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna tillsammans med tomat, limejuice kaffir-limeblad i soppan
Finhacka den gula löken samt chilin och fräs detta tillsammans med vitlök i kokosolja. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan
Här har ni min bästa soppa, TomKhaGai, men gjord på tofu istället för kyckling. Skala och skiva ingefära mycket tunt, skär citrongräset i bitar och finriv vitlöken
Tomkhagai – Thailandsk kycklingsoppa. Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (vegan). Dessutom ett schema, inköpslista och viktig information för en komplett omställning under en viss tid
Tomkhagai – Thailandsk kycklingsoppa. Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (vegan). OBS. Den här veckomenyn har jag redan lagt ut i det här inlägget
Köttet använde jag sedan i en TomKhaGai gryta och skroven sparade jag till buljongen. Jag hackade ner morot, lök, selleri och vitlök och lade i en stor gryta tillsammans med skrovet som jag delat i mindre bitar
Skala och riv vitlök och ingefära. Tomkhagai. Skär vitkålen i bitar och klyfta tomaten. Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, ingefära, grönsaksbuljong, socker, chiliflakes och soja i en kastrull i ca 5 minuter. Tillsätt sedan broccoli och tomat och låt puttra i ytterligare 5 min tills kycklingen är klar. 5 st klyftor Vitlök Vanlig. 1 st Tomater
TomKhaGai. Hacka chili, lök och vitlök fint. 2 st vitlöksklyfta(or). 1. Skölj och skrubba musslorna väl. Kasta alla musslor som är skadade i skalet, de som luktar dåligt eller de som är öppna och inte stänger sig om du knackar dem i bordet
Exempelvis gulasch, tomkhagai, flygande Jakob och räkor i currysås. Som sagt allt med färs funkar – köttfärssås, kålpudding, zucchinilasagne och frikadeller i tomatsås
galangal, korianderrot, vitlök, chili, citrongräs, limeblad, olja, kycklingfond, kokosnötsmjölk, kycklingbitar, bambuskott, fisksås, ketjap manis, soja, sweet chili, vårlök & korianderbladMortla galangal, korianderrot, vitlök, chili, citrongräs & limeblad, stek kycklingbitar i olja, tillsätt alla ingredienser & låt koka ihop, garnera med korianderbladKycklingfond av hög kvalitet & gjord på klassiskt vis finns på B Andersson Fågel & Vilt i Östermalms SaluhallBambuskott är större än man trorSoppan går självklart att göra vegetarisk - använd då grönsaksbuljongTillsätt kokt jasminris för ytterligare mättnad
1 Fräs vitlöken i aningen olivolja, tillsätt buljongtärning och vatten, sjud kycklingen i spadet i 2 minuter. 2 Tillsätt övriga ingredienser utom sockerärter, tomater och koriander, och låt puttra ihop ytterligare några minuter. 3 Tillsätt sockerärter och tomater, låt bli varmt, toppa med koriander och servera med eller utan vitt ris. 4 vitlöksklyftor, finhackade. 10 körsbärstomater