Strimla purjon och fräs mjuk i olja på medelvärme, medan du tärnar morot och kyckling. En tomkhagai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser
1 morot. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ½ grillad kyckling 1 morot 1 purjolök 1 msk vetemjöl 4 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong 5 dl lätt kokosmjölk 1 tsk riven färsk ingefära ca 1 tsk sambal oelek rivet skal och pressad saft av ½ lime
tomkhagai. Tärna tofun, slanta moroten och strimla purjon. Middagen står på bordet på 5, max 10 minuter och jag misstänker att receptet är en väldigt förenklad version på en klassisk tomkha-soppa, men lika glad för det är jag. Tomkha tofu (4 port. 1 morot. 1 morot
Tomkhagai – Thailandsk kycklingsoppa. Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (vegan). Lägg till ett helt broccolihuvud delad i buketter, en finstrimlad morot och en näve haricots vertes eller sockerärtor när det är 3 minuter kvar på koktiden för att få en mättande middagssoppa
Köttet använde jag sedan i en TomKhaGai gryta och skroven sparade jag till buljongen. Jag hackade ner morot, lök, selleri och vitlök och lade i en stor gryta tillsammans med skrovet som jag delat i mindre bitar
Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
Lägg kycklingen i en stor kastrull, häll på vatten så att det täcker, lägg i vitpepparkorn och salt och koka upp medan ni hackar morot och chili samt river ingefära