socker, ingefära och limeblad. För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKhagai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Koka upp kokosmjölken med fint skivad galangalrot, limeblad, några krossade och skivade citrongräs (använd endast den nedre delen), räkchilipasta, fish sauce och saften av en lime
Ja, TomKhaGai alltså. TomKhaGai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite. Slå i kokosmjölk, buljong, limeskal, limeblad, ingefära och fisksås och låt det koka ca 15 minuter. 4 limeblad
Tomkhagai – Thailandsk kycklingsoppa. Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (vegan). Citrongräs, limeblad och fisksås kan bytas mot ca 1 msk Grön Currypasta
Jag gjorde också TomKhaGai i veckan som är en av mina favoritsoppor. kycklingbröst fyllt med diverse italienska godsaker i gräddsås med torkade tomater
Koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad och krossat citrongräs. Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
Koka upp kokosmjölken tillsammans med limeblad, chili, fisksås och kycklingbuljongen. Blev så sugen på att laga någon god soppa till kvällen så det fick bli Tomkhagai
Koka kokosmjölken med galangalrot, kafir limeblad, citrongräs (endast den nedre delen används), räkchilipasta, fisksås, limejuice och kycklingbuljong i några minuter