Strö över salladslök och koriander vid servering. Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna. Tomkhagai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g. 1 näve färsk koriander (kan uteslutas). Tomkhagai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g 1 citrongräs (endast den vita delen)
Tomkhagai var jag sugen på, så Tomkhagai skulle det bli. cocktail tomater. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tomkhagai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
Låt allt bli varmt och servera med mycket färsk koriander och extra limeklyftor. Skiva champinjoner och urkärnade tomater och lägg i soppan tillsammans med scampin
Här har ni min bästa soppa, TomKhaGai, men gjord på tofu istället för kyckling. När soppan kokat klart och smakerna är balanserade, tag av från plattan, pressa i lime, lägg i koriander och rör om
färsk koriander. Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
färsk koriander till servering. TomKhaGai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. Toppa med färsk koriander vid servering och servera eventuellt ris till om man vill ha en lite matigare sopp-gryta