Tom kha gai koriander recept

Tom kha gai

Tom kha gai

Strö över salladslök och koriander vid servering. Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna. Tomkhagai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g. 1 näve färsk koriander (kan uteslutas). Tomkhagai, 4 portioner. 1 ask körsbärstomater á 250 g 1 citrongräs (endast den vita delen)
Tom kha gai & träningstankar

Tom kha gai & träningstankar

Tomkhagai var jag sugen på, så Tomkhagai skulle det bli. cocktail tomater. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tomkhagai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det

Tom Kha Gai

Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller galangal om du lyckas hitta detta) och kyckling ger en smakrik och härlig soppa
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller om du lyckas hitta det, galangal) och kyckling ger en smakrik, krämig soppa
Tom kha gai

Tom kha gai

koriander. Kärna ur tomaterna och dela i grova bitar. Toppa med grovhackad koriander. Tillsätt tomaterna och limesaften strax före serveringen
Tetyanas Tom kha gai

Tetyanas Tom kha gai

1 kycklingbröst 1 schalottenlök 3 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 3 citrongrässtjälkar 5 cm galangal jordnötsolja, till stekning 5-6 limeblad 1 kruka färsk koriander 0,5 l kycklingfond 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 150 g svamp, t ex öronsvamp 3 msk fisksås 2 limefrukter strösocker
Tom kha gai

Tom kha gai

2 kycklingbröstfiléer 3 schalottenlökar 2 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 1 citrongräs 6 limeblad 1 ingefära 3 limefrukter 2 förp kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl vatten 1,5 tsk salt 3 msk fisksås 1 knippe färsk koriander olja, till stekning
Tom kha gai med räkor

Tom kha gai med räkor

Låt allt bli varmt och servera med mycket färsk koriander och extra limeklyftor. Skiva champinjoner och urkärnade tomater och lägg i soppan tillsammans med scampin
Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe

Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe

(Blant annet en helt annen koriander enn den jeg får i norske butikker. Da Matmisjonen skrev om tomkhagai i fjor høst ble jeg umiddelbart betatt
Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Här har ni min bästa soppa, TomKhaGai, men gjord på tofu istället för kyckling. När soppan kokat klart och smakerna är balanserade, tag av från plattan, pressa i lime, lägg i koriander och rör om
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

 Koriander, färskTILLAGNINGBlanda TomKha soupmix, kokosmjölk och vatten. Tillsätt tomat och champinjoner innan servering
Hemmagjord thaimat

Hemmagjord thaimat

Snacka om flax eftersom jag planerat att göra TomKhaGai-soppa, eller kyckling- och kokosnötsoppa, till middag
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Lägg gärna i citrongräs och koriander. Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor. Skala och skiva moroten tunt
Tom kha gai

Tom kha gai

färsk koriander. Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
Tom Kha Gai - kycklingsoppa med kokosmjölk

Tom Kha Gai - kycklingsoppa med kokosmjölk

färsk koriander till servering. TomKhaGai - Thailändsk kycklingsoppa / gryta. Toppa med färsk koriander vid servering och servera eventuellt ris till om man vill ha en lite matigare sopp-gryta
Tom kha gai

Tom kha gai

1 msk hackad färsk koriander. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 röd chili. 1 stjälk citrongräs. ca 2 cm färsk ingefära