Tom kha gai kokosmjölk recept

Tom kha gai

Tom kha gai

Blanda buljong, kokosmjölk, fisksås och limesaft i en stor kastrull. Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna
Tom kha gai & träningstankar

Tom kha gai & träningstankar

Stek i någon minut och tillsätt därefter kokosmjölk och philidelphiaost och en halv pressad lime, skiva upp tomaterna och champinjonerna och låt dem koka upp i kokosmjölken

Tom Kha Gai

Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller galangal om du lyckas hitta detta) och kyckling ger en smakrik och härlig soppa
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

5 dl lätt kokosmjölk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ½ grillad kyckling 1 morot 1 purjolök 1 msk vetemjöl 4 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong 5 dl lätt kokosmjölk 1 tsk riven färsk ingefära ca 1 tsk sambal oelek rivet skal och pressad saft av ½ lime
Tom kha gai

Tom kha gai

Tillsätt kokosmjölk, vatten (skölj gärna ur kokosmjölksburken med vattnet), fond, fisksås, sambal. För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKhagai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller om du lyckas hitta det, galangal) och kyckling ger en smakrik, krämig soppa
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Tillsätt buljongtärningen, kokosmjölken och ingefäran. Senast kunde vi inte motstâ, sâ jag bestämde mej för att göra en TomKhaGai, en Thailändsk kycklingsoppa
Tom kha gai

Tom kha gai

Koka upp kokosmjölk och buljong. Kärna ur tomaterna och dela i grova bitar. Tillsätt tomaterna och limesaften strax före serveringen
Tetyanas Tom kha gai

Tetyanas Tom kha gai

1 kycklingbröst 1 schalottenlök 3 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 3 citrongrässtjälkar 5 cm galangal jordnötsolja, till stekning 5-6 limeblad 1 kruka färsk koriander 0,5 l kycklingfond 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 150 g svamp, t ex öronsvamp 3 msk fisksås 2 limefrukter strösocker
Tom kha gai

Tom kha gai

2 kycklingbröstfiléer 3 schalottenlökar 2 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 1 citrongräs 6 limeblad 1 ingefära 3 limefrukter 2 förp kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl vatten 1,5 tsk salt 3 msk fisksås 1 knippe färsk koriander olja, till stekning
Tom Kha Gai en het kycklingsoppa

Tom Kha Gai en het kycklingsoppa

Låt det koka upp och tillsätt buljongtärningarna, kokosmjölk och ingefära. 1/2 grillad kyckling eller 2 färdiga kycklingfiléer1 morot1 purjolök1 msk vetemjöl4 dl vatten2 hönsbuljongtärningar5 dl lätt kokosmjölk1 tsk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelekrivet skal och saft av 1/2 limeSkär kycklingen i strimlor. 5 dl lätt kokosmjölk
Tom kha gai med räkor

Tom kha gai med räkor

Koka upp kokosmjölken med fint skivad galangalrot, limeblad, några krossade och skivade citrongräs (använd endast den nedre delen), räkchilipasta, fish sauce och saften av en lime
Tom kha gai

Tom kha gai

Koka upp kokosmjölken. Tomkhagai(2 personer). 1 st burk kokosmjölk. Lägg i alla ingredierser utom limen, låt koka i ca 3-5 minuter. 1 st burk kokosmjölk
Tom kha gai

Tom kha gai

Lägg i kycklingköttet och efter en stund lite av kokosmjölken. Lägg i lök, zucchini, aubergine, basilikablad och resten av kokosmjölken
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. 5 dl lätt kokosmjölk. Ta bort skinn och ben på kycklingen