Tom kha gai ingefära recept

Tom kha gai

Tom kha gai

Tillsätt ingefära, citrongräs, limeblad och chili. Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna
Tom kha gai & träningstankar

Tom kha gai & träningstankar

När kycklingen börjat få fin färg så tillsätt fisksås, limeblad och färsk ingefära skuren i större bitar

Tom Kha Gai

Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller galangal om du lyckas hitta detta) och kyckling ger en smakrik och härlig soppa
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

1 tsk riven färsk ingefära. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj ½ grillad kyckling 1 morot 1 purjolök 1 msk vetemjöl 4 dl vatten 2 tärningar hönsbuljong 5 dl lätt kokosmjölk 1 tsk riven färsk ingefära ca 1 tsk sambal oelek rivet skal och pressad saft av ½ lime
Tom kha gai

Tom kha gai

socker, ingefära och limeblad. För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKhagai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller om du lyckas hitta det, galangal) och kyckling ger en smakrik, krämig soppa
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Tillsätt buljongtärningen, kokosmjölken och ingefäran. Senast kunde vi inte motstâ, sâ jag bestämde mej för att göra en TomKhaGai, en Thailändsk kycklingsoppa
Tom kha gai

Tom kha gai

Krossa citrongräset och skär den i bitar, skala ingefäran och skär i skivor, kärna ur chilin och skär i ringar
Tom kha gai

Tom kha gai

2 kycklingbröstfiléer 3 schalottenlökar 2 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 1 citrongräs 6 limeblad 1 ingefära 3 limefrukter 2 förp kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl vatten 1,5 tsk salt 3 msk fisksås 1 knippe färsk koriander olja, till stekning
Tom Kha Gai en het kycklingsoppa

Tom Kha Gai en het kycklingsoppa

Låt det koka upp och tillsätt buljongtärningarna, kokosmjölk och ingefära. 1/2 grillad kyckling eller 2 färdiga kycklingfiléer1 morot1 purjolök1 msk vetemjöl4 dl vatten2 hönsbuljongtärningar5 dl lätt kokosmjölk1 tsk riven färsk ingefära1 tsk sambal oelekrivet skal och saft av 1/2 limeSkär kycklingen i strimlor
Tom kha gai med räkor

Tom kha gai med räkor

Fräs räkorna hastigt på hög värme med finriven ingefära, hackad vitlök och några matskedar sweetchilisås
Tom kha gai

Tom kha gai

½ tsk riven ingefära. ½ tsk riven ingefära. Tomkhagai(2 personer). Lägg i alla ingredierser utom limen, låt koka i ca 3-5 minuter
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. 1 tsk riven färsk ingefära. Ta bort skinn och ben på kycklingen
Tom kha tofu – snabb vegosoppa

Tom kha tofu – snabb vegosoppa

tomkhagai. En tumme ingefära. Ta av från värmen och smaka av med currypasta, ingefära och limesaft. Middagen står på bordet på 5, max 10 minuter och jag misstänker att receptet är en väldigt förenklad version på en klassisk tomkha-soppa, men lika glad för det är jag. Tomkha tofu (4 port
Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Här har ni min bästa soppa, TomKhaGai, men gjord på tofu istället för kyckling. Skala och skiva ingefära mycket tunt, skär citrongräset i bitar och finriv vitlöken
Känner ni Tom?

Känner ni Tom?

Ja, TomKhaGai alltså. TomKhaGai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite. Slå i kokosmjölk, buljong, limeskal, limeblad, ingefära och fisksås och låt det koka ca 15 minuter