Tom kha gai fisksås recept

Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

Tom kha gai – Enkel, asiatisk kycklingsoppa

Fisksås (alt. En tomkhagai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
Tom kha gai

Tom kha gai

Blanda buljong, kokosmjölk, fisksås och limesaft i en stor kastrull. Halvera körsbärstomaterna. Lägg slutligen i tomaterna
Tom kha gai & träningstankar

Tom kha gai & träningstankar

När kycklingen börjat få fin färg så tillsätt fisksås, limeblad och färsk ingefära skuren i större bitar

Tom Kha Gai

Smaka av med fisksås och eventuellt mer salt. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna tillsammans med tomat, limejuice kaffir-limeblad i soppan
Tom kha gai

Tom kha gai

Tillsätt kokosmjölk, vatten (skölj gärna ur kokosmjölksburken med vattnet), fond, fisksås, sambal. För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKhagai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Smaka av med fisksås och eventuellt mer salt. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna, tomaten, limejuice samt kaffir limeblad i soppan
Tom kha gai

Tom kha gai

Kärna ur tomaterna och dela i grova bitar. Tillsätt tomaterna och limesaften strax före serveringen. 3 tomater. 2 1/2 msk fisksås. Lägg kyckling, champinjonjer, lök, fisksås, salt och socker i grytan och puttra i ca 3 min. 3 tomater 2 1/2 msk fisksås
Tetyanas Tom kha gai

Tetyanas Tom kha gai

1 kycklingbröst 1 schalottenlök 3 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 3 citrongrässtjälkar 5 cm galangal jordnötsolja, till stekning 5-6 limeblad 1 kruka färsk koriander 0,5 l kycklingfond 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 150 g svamp, t ex öronsvamp 3 msk fisksås 2 limefrukter strösocker
Tom kha gai

Tom kha gai

2 kycklingbröstfiléer 3 schalottenlökar 2 klyfta vitlök 1 röd chilifrukt 1 citrongräs 6 limeblad 1 ingefära 3 limefrukter 2 förp kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl vatten 1,5 tsk salt 3 msk fisksås 1 knippe färsk koriander olja, till stekning
Tom kha gai med räkor

Tom kha gai med räkor

fisksås (fish sauce). Skiva champinjoner och urkärnade tomater och lägg i soppan tillsammans med scampin
Tom kha gai

Tom kha gai

Smaka av med fisksås, salt och peppar. fisksås. Skär kycklingköttet i strimlor. Riv eller pressa vitlöken och strimla citrongräset fint
Känner ni Tom?

Känner ni Tom?

Ja, TomKhaGai alltså. mer fisksås för sälta. TomKhaGai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite. Slå i kokosmjölk, buljong, limeskal, limeblad, ingefära och fisksås och låt det koka ca 15 minuter
Hemmagjord thaimat

Hemmagjord thaimat

Snacka om flax eftersom jag planerat att göra TomKhaGai-soppa, eller kyckling- och kokosnötsoppa, till middag
Tom kha gai

Tom kha gai

fisksås. Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai