Fisksås (alt. En tomkhagai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser. Variera gärna proteinet också, med skaldjur (tomkha thale), svamp (tomkha het), fläskkött (tomkha mu) eller tofu (tomkha taohu)
Smaka av med fisksås och eventuellt mer salt. Dela svampen i mindre bitar och blanda ner denna tillsammans med tomat, limejuice kaffir-limeblad i soppan
Tillsätt kokosmjölk, vatten (skölj gärna ur kokosmjölksburken med vattnet), fond, fisksås, sambal. För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKhagai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Kärna ur tomaterna och dela i grova bitar. Tillsätt tomaterna och limesaften strax före serveringen. 3 tomater. 2 1/2 msk fisksås. Lägg kyckling, champinjonjer, lök, fisksås, salt och socker i grytan och puttra i ca 3 min. 3 tomater 2 1/2 msk fisksås
Ja, TomKhaGai alltså. mer fisksås för sälta. TomKhaGai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite. Slå i kokosmjölk, buljong, limeskal, limeblad, ingefära och fisksås och låt det koka ca 15 minuter
Tomkhagai – Thailandsk kycklingsoppa. Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (vegan). Citrongräs, limeblad och fisksås kan bytas mot ca 1 msk Grön Currypasta
fisksås. Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai