Fräs kyckling och citrongräs lätt i en djup stekpanna. För att stilla den allra värsta saknaden lagade fru M till en av landets säkert mest välkända soppor, TomKhagai, till middag för så snäll och omtänksam är hon
Koka upp kokosmjölken med fint skivad galangalrot, limeblad, några krossade och skivade citrongräs (använd endast den nedre delen), räkchilipasta, fish sauce och saften av en lime
Här har ni min bästa soppa, TomKhaGai, men gjord på tofu istället för kyckling. Jag gissar att det är kokosen kombinerat med den fräscha men ändå så intensiva smaksättningen - citrongräs, lime, chili, curry
Tomkhagai – Thailandsk kycklingsoppa. Kikärtspasta med stekt grönkål, vitlök och tomat (vegan). Citrongräs, limeblad och fisksås kan bytas mot ca 1 msk Grön Currypasta
Koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad och krossat citrongräs. Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai