Tom kha gai chili recept

Chicken Tom Kha Gai med kokosmjölk och chili

Chicken Tom Kha Gai med kokosmjölk och chili

Halvera körsbärstomaterna. Finhacka chili och gräslök. Blanda ner körsbärstomaterna i grytan. 1 röd chili. 1/2 ask körsbärstomater. Lägg ner kycklingen och chili i grytan och låt sjuda 2-3 minuter. 1 röd chili. 1/2 rödlök 1/2 ask körsbärstomater
Tom kha gai

Tom kha gai

Kärna ur chilin och skär i tunna skivor. Halvera körsbärstomaterna. Tillsätt ingefära, citrongräs, limeblad och chili
Tom kha gai & träningstankar

Tom kha gai & träningstankar

Tomkhagai var jag sugen på, så Tomkhagai skulle det bli. cocktail tomater. En snabb titt på ingredienslistan för Thaimat brukar räcka för att snabbt avfärda middagsplanerna, men för Tomkhagai (min absoluta favoriträtt under Thailandsvistelserna) krävdes det inget större planerande, däremot så bytte jag ut citrongräset mot citronskal – visserligen inte det minsta likt men lika gott blev det för det
Tom Kha Gai – thailändsk favoritsoppa

Tom Kha Gai – thailändsk favoritsoppa

Tärna kycklingfilén och kärna ur och finhacka chilin. blomkål, zucchini, paprika, tomat, ris osv). 1 röd chili. 1 kycklingfilé 1 röd chili

Tom Kha Gai

Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller galangal om du lyckas hitta detta) och kyckling ger en smakrik och härlig soppa
Tom kha gai

Tom kha gai

Hur som haver så blev det en alla tiders god kycklingsoppa ändå, Håkan drog i mer chili i sin soppskål och Anki skvätte mer limesaft i sin - allt i vanlig ordning med andra ord
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Kokosmjölk, lime, chili och koriander tillsammans med ingefära (eller om du lyckas hitta det, galangal) och kyckling ger en smakrik, krämig soppa
Tom kha gai

Tom kha gai

Krossa citrongräset och skär den i bitar, skala ingefäran och skär i skivor, kärna ur chilin och skär i ringar
Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe

Tom kha gai - thailandsk kyllingsuppe

Chili og chilipasta bør også tilsettes etter smak og behag, jeg er derfor forsiktig med å si noe bastant om mengden på dette
Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Tom Kha Tofu - vegetarisk thaisoppa

Här har ni min bästa soppa, TomKhaGai, men gjord på tofu istället för kyckling. Jag gissar att det är kokosen kombinerat med den fräscha men ändå så intensiva smaksättningen - citrongräs, lime, chili, curry
Känner ni Tom?

Känner ni Tom?

Ja, TomKhaGai alltså. TomKhaGai500 g kycklingfilé3 vitlöksklyftor2 citrongrässtjälkar1-2 röda chilifrukter (beroende på hetta och smak)4 limeblad1 burk kokosmjölk (400 ml)5 dl hönsbuljong1 lime, pressad och rivet skal1-2 msk riven färsk ingefära1-2 msk fisksås5 cm purjolök10-15 sugar snaps1 msk sockerDela kycklingfilén i mindre bitar, strimla chilin i tunna strimlor, dela citrongräset i bitar på 2 cm och krossa dom lite
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

 Koriander, färskTILLAGNINGBlanda TomKha soupmix, kokosmjölk och vatten. Tillsätt tomat och champinjoner innan servering
Hemmagjord thaimat

Hemmagjord thaimat

Snacka om flax eftersom jag planerat att göra TomKhaGai-soppa, eller kyckling- och kokosnötsoppa, till middag
Thailändsk pubmat, fotboll och sommar

Thailändsk pubmat, fotboll och sommar

Jag beställde TomKhaGai, dvs. soppa med kyckling, kokosmjölk, lime blad, persilja, svamp, chili och lite till till förrätt
Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Gott med torkad chili om man inte har sambal oelek hemma. Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor
Tom kha gai

Tom kha gai

Tillsätt morötter, squash, broccoli, chili och ingefära. Jag har tidigare lagat currykyckling med en hel kyckling som blev otroligt mör och god, så den grytan hade jag i tankarna när jag nu gjorde en grytvariant av den kända thailändska soppan Tomkhagai
Tom Kha Gai - kycklingsoppa med kokosmjölk

Tom Kha Gai - kycklingsoppa med kokosmjölk

Lägg kycklingen i en stor kastrull, häll på vatten så att det täcker, lägg i vitpepparkorn och salt och koka upp medan ni hackar morot och chili samt river ingefära
Tom kha gai

Tom kha gai

1 röd chili. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 1 stjälk citrongräs. ca 2 cm färsk ingefära. olja till stekning. 6 kaffirlimeblad